islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4499
EURO
34,8452
ALTIN
2.477,40
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Borcu Olan Emekliler Dikkat!

Borcu Olan Emekliler Dikkat!
21 Ocak 2022 12:08
A+
A-

Emekli Maaşına Haciz Gelirse Yapmanız Gerekenler!
Yeni yılla birlikte maaşlarına zam da gelen emekliler borçlarından dolayı icra korkusu yaşayabiliyor. İcra Uzmanı Caner Çakı’nın bu konuda kritik bir uyarısı var. Emekli maaşına haciz gelir mi, borcu olan emekliler neler yapmalı sorularına yanıt verdi. Emekli maaşlarına gelen hacizin kaldırılabileceği konusunda kritik bir uyarıda bulunan İcra Uzmanı Caner Çakı, maaşa haciz geldiği takdirde itirazda bulunabileceğini ifade etti.

Kredi kullanan emeklileri maaşa haciz korkusu sardı. Son günlerde oldukça merak edilen bu konu hakkında araştırmalar da hızlandı. Yeni yılla birlikte maaşlarına zam gelen milyonlarca emekli maaşa haciz gelmemesi için yapmaları gerekenleri merak ediyor.

Kredi kullanıp borcunu ödeyemeyen emekliler, ‘Emekli maaşına haciz gelir mi’ sorusuna da yanıt buldu. Buna göre haciz işleminin emekli maaşının en fazla yüzde 25’ine uygulanabiliyor.

Emekli Maaşına Gelen Haciz İçin Tek İstisna…

Sosyal güvenlik hukuku, sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödeneklerinin haczedilmesini yasaklamıştır. Kanun sadece bununla kalmayarak sigortalıların ve onların geride kalan eş, çocuk, ana ve baba gibi hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri koruma altına alınmıştır.

Emekli maaşına haciz uygulanması halinde 5510 sayılı kanun gereği itirazda bulunabilir, hakkınızı arayabilirsiniz. Hakim büyük ihtimalle bu kararı kaldıracaktır. Maaşınıza uygulanabilecek haciz için tek istisna da borçlunun ‘ben bu borcu ödemek istiyorum maaşımdan kesilebilir’ demesidir”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.