islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Yapay Zekadan Kaçış Yok

Yapay Zekadan Kaçış Yok
22 Şubat 2022 12:24
A+
A-

Bir ABD yapay zeka şirketi, ABD’li milletvekillerinin mahremiyet için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dair endişelerine rağmen, dünyadaki hemen hemen herkesin tanımlanmasını sağlayacak kadar bir yıl içinde veri tabanında 100 milyar yüz görüntüsüne sahip olacak.

Gazetenin muhabiri, yapay zekanın (dünya nüfusunda yaklaşık 7 milyar insan var) her kişi için 14 resimler eşdeğer toplamak üzere olduğunu ve bu görüntüler tutuklamalar ve cezai soruşturma için de yardımcı olacağını bildirdi.

Dünya’nın En Büyüğü! 

Raporda ClearView, müşterilerinin sonuçların genellikle kişinin web’deki diğer hesaplarıyla bağlantılı olduğu şirketin faces veri tabanındaki eşleşmeleri aramak için bir fotoğraf yükleyebileceği belirtti. Şirket,” yüz endeksinin ” bugün herhangi bir hükümet veya hükümet dışı kuruluşun yüz veri tabanlarından 11 kat daha büyük olduğunu söyledi. Ayrıca Yüz Tanıma ötesinde başka sistemler, plaka tanıma ve hareket izleme de dahil olmak üzere, geliştirmiş olduğu resim yoluyla ya da konumla onun arka planını ve “parmak izi” tanıma sistemi ile uzaktan bir kişinin kimlik taraması için yazılımın gelişmekte olduğu belirtildi.

 ABD Ordusu İle İşbirliği 

Şirket ayrıca, bir slayta göre ABD ordusunun “tehlikeli durumlarda” kullanabileceği artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Hava Kuvvetlerinin şirkete teknoloji araştırması için Kasım ayında 550 bin$ verdiğini belirtti. Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı’ndan bir yetkili, çalışmanın, teknolojinin ne kadar iyi olduğunu test etmek için kısa vadeli bir sözleşme olduğunu söyledi.

HABER: BETÜL CEYDA ERİLLİ 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.