islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Borsa İstanbul Rekor Seviyelere Çıkabilir

Borsa İstanbul Rekor Seviyelere Çıkabilir
3 Ocak 2022 12:45
A+
A-

Omicron varyantı ve FED’in faiz artırım sinyali, küresel piyasaları tehdit ederken, yurt içinde hisse senetlerinde yükselişin sürmesi bekleniyor. Halen bin 900’leri test eden Borsa İstanbul’un bu yıl ‘alış ağırlıklı’ seyrini korumasını bekleyen analistler, “BIST 100 Endeksi, 2022 sonunda 2 bin 700-3 bin puanlara ulaşabilir” dedi.

Küresel bazda artan enflasyon baskısı sonrası “şahinleşen” önemli merkez bankaları ve Kovid-19 salgını, pay piyasaları için başlıca risk unsurları olmayı sürdürüyor.

Finans Analisti ve Stratejist Cüneyt Paksoy, özellikle BIST 100 Endeksi içindeki büyük ölçekli ve hikayesi güçlü hisselerin önde olduğunu, banka ve sanayi hisseleri başta olmak üzere birçok sektörün 2022’de devrede olabileceğini söyledi. Paksoy, BIST 100 Endeksi’ni temkinli iyimserlikle takip etmenin mantıklı olacağını ifade ederek, “BIST 100 Endeksi’nde teknik olarak yıl içerisinde 2.800-3.000’lere kadar uzanma ihtimali de bulunuyor” ifade etti.

OMICRON RİSKİ

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz da 2022 için oldukça fazla belirsizlik bulunduğunu aktararak, “Belirsizlikler her ne kadar modelleme yapmayı zorlaştırsa da yapılan değerlemeler, BIST 100 Endeksi’nin 2022 sonunda 2.700-3.000 puanlara ulaşabileceğini gösteriyor” dedi. Yılmaz, özellikle ihracatçı sanayi şirketlerinin 2022’de de ön planda bulunmasının mümkün olduğunu, hisse senedi piyasasında kar realizasyonunu beraberinde getirebileceğini belirtti.

YERLİ YENİ MEVDUAT SİSTEMİNE GİRİYOR

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan ise borsadaki görünümün; yabancı kurumsal yatırımcının gelip gelmeyeceği senaryoya göre ikiye ayrıldığını söyledi. Yabancı yatırımcının son bir aydır alım yapmamakla birlikte satış tarafında olduğunu belirten Erkan, “Yerlilerin bir kısmı borsadan çıktı, yeni mevduat sistemine gidiyor. Getiri arayışı oraya yönlendirdi” dedi. Erkan, yatırım ortamında güven sağlanması, fiyat istikrarının sürdürülebilmesi ve parasal politikada genel kabul görmüş ekonomik tercihlerin yabancı ilgisini destekleyebileceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.