islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5379
EURO
34,9850
ALTIN
2.429,46
BIST
9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Brunei’nin Hovarda Prensi Genç Yaşta Vefat Etti

Brunei’nin Hovarda Prensi Genç Yaşta Vefat Etti

Mirat Haber Ajansı

Güneydoğu Asya’daki Borneo adasında bulunan çok zengin Müslüman petrol ülkesi Brunei Darüsselam krallığı Sultanı’nın oğlu Prens Azim 38 yaşında öldü. İngiliz eksenindeki küçük devletin ülkesinin tahtının dördüncü sırada varisi olan ve Hollywood’da film yapımcısı olarak ün kazanan Azim, hayatını kaybettiğinde hükümet ölüm nedenini açıklamadı, ancak prensin sağlığını bilenler medyaya son yıllarda karaciğer kanseri tedavisi gördüğünü söyledi. Azim’in cenazesi hafta sonunda yapıldı ve Brunei yedi günlük yas dönemine girdi. Birkaç komşu ülkenin liderleri de Sultan’ı arayarak oğlunun vefatı nedeniyle başsağlığı diledi.

Sultanın ikinci oğlu Azim, Pamela Anderson, Janet Jackson ve Mariah Carey gibi ünlü konuklarla abartılı partilere ev sahipliği yapmasıyla tanınıyordu. Başrolünü Hilary Swank’ın oynadığı 2014 yapımı “Sen Değilsin” de dahil olmak üzere, babasının Brunei’deki eşcinsellere yönelik uygulamalarına uluslararası öfke inşa edilmesine rağmen film endüstrisinde yarı zamanlı bir kariyer inşa etti. LGBT hakları aktivistleri için sert cezalar talep eden babasına karşı belki de intikam nedeniyle, Azim 2019’da dedikodu köşe yazarları tarafından Azim eşcinsel olarak ifşa edildi. Karaciğer kanserine neden olarak babası dini bütün Müslüman olarak tanınan prensin aşırı alkol kullanımı gösterilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.