islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5111
EURO
34,9079
ALTIN
2.434,99
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

BU KARILAR MI OSMAN OĞLU AİLESİ ÜYELERİ?

BU KARILAR MI OSMAN OĞLU AİLESİ ÜYELERİ?
24 Şubat 2024 10:00
A+
A-

2. Abdülhamid’in torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun İstanbul’da yapılan düğününde tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, nikah şahidi oldu. Medya haberlerine göre düğünde bir konuşma yapan Şevki Yılmaz, “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” dedi.

Bu konuşma genel nitelikli idiyse de özel olarak Atatürk‘e hakaret olarak algılandı. Birileri böyle algılamış olabilir. Gerçek gerçektir.

Osmanlının mağduriyetine vurgu yapan bu konuşmanın hiç değilse mevcut Osmanoğlu ailesi üyelerince teşekkürle karşılanması gerekmez miydi?

Ama ne gezer. Kendilerini Osmanoğlu ailesi üyeleri olarak tanıtan ne idüğü belürsüz karılar hemen bir araya gelip bir basın bildirisi yayınlamışlar. Okuyalım:

NE İDÜĞÜ BELÜRSÜZLERİN BASIN BİLDİRİSİ

{ “17.02.2024 tarihinde gerçekleşen bir düğün töreninde kaydedilen, düğüne konuk olan bazı kişilere ait, bizim de hiç tasvip etmediğimiz çeşitli görüntüler, haklı olarak kamuoyunda çeşitli tartışmalara ve tepkilere neden olmuştur.

Maalesef bu görüntülerdeki davranış ve ifadeler, Sultan İkinci Abdulhamid’in kızı Ayşe Sultan’ın torunları ve Osmanoğlu Ailesi’nin fertleri olarak bizlerin görüşüymüş gibi algılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş, yorum ve beyanı kabul etmediğimizi, aile mensupları olarak bu açıklamaları onaylamadığımızı, açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz.

Bilakis bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan, modern Türkiye’nin vatandaşı olmaktan gurur duyan, bunu tüm dünyada bulunduğu her ortam ve platformda dile getiren, milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı kendisine şiar edinmiş kişileriz. Bu vesileyle değerli kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Osmanoğlu Ailesi Mensupları:
Mediha Nami Osmanoğlu Martinez Hernandez
Fethiye Nami Osmanoğlu Bory
Adile Nami Osmanoğlu Tars
Gülnur Nami Osmanoğlu Ragot
Ayten Nami Osmanoğlu Kunter
Roksan Kunter Özkan”}

BU KARILAR MI OSMAN OĞLU AİLESİ ÜYELERİ?

Yukarıda isimlerini gördüğününüz ve “milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı kendisine şiar edinmiş,” olarak niteleyen ama milli kültürümüze şeklen ve ruhen yabancılaşmış bu nursuz karıları görünce şöyle söylemekten kendimizi alamadık:

Bu karılar mı Osman oğlu ailesi üyeleri?

Hassasiyetinden ötürü Şevki Yılmaz kardeşimizi tebrik ediyoruz.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.