islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BU ÜLKELER NİÇİN YIKILDI DÜŞÜNÜYOR MUYUZ?

BU ÜLKELER NİÇİN YIKILDI DÜŞÜNÜYOR MUYUZ?
19 Eylül 2023 14:00
A+
A-

Haber şöyle:

Türkiye’nin 20. Dünya Mirası: Gordion Antik Kenti, UNESCO listesine girdi.

İnsanlık tarihine tanıklık eden Anadolu ve yakın coğrafya, geçmişi aydınlatan birçok esere ev sahipliği yapıyor. Antik dönemin en önemli arkeolojik alanlarından Gordion Antik Kenti, UNESCO tarafından “Dünya Mirası” ilan edildi. Gordion, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Türkiye’nin 20. tarihi varlığı oldu.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bulunan eski döneme ait eserler, tarihi aydınlatmaya devam ediyor. Ankara’nın Polatlı ilçesinde antik dönemden bugüne ulaşan Gordion, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Bir müjdemiz var! UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne 20. varlığımızı da kaydettirdik. Ankara’mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti ‘Dünya Mirası’ oldu” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜNEBİLİYOR MUYUZ?

Bir Arkeolojik çalışmaların önemli olduğuna, hatta Kur’ân’da Rabbimizin emri olduğuna inanıyoruz.

Tamam, tarih aydınlansın, turizm gelirlerimiz artsın ama amaç yalnızca bunlar olmamalıdır.

Tarihi kentler neden yok olup gitti, neden tarih oldular, gerçek sebepleri öğrenelim ki bizler de aynı akıbete uğramayalım. Günahlarımızdan arınalım. Adaleti ve merhameti yaygınlaştırıp yardımlaşalım.

Rabbimiz de bizden bunu istiyor. Okuyalım:

“Peki bu inkârcılar hiç yeryüzünü dolaşıp da, kendilerinden önceki zalimlerin sonlarının ne olduğunu görmediler mi? Üstelik geçmişte yaşamış bu toplumlar, her bakımdan kendilerinden daha güçlüydüler. Nitekim ziraat, madencilik, inşaat ve benzeri amaçlarla toprağı büyük bir ustalıkla sürüp işlemişler ve yeryüzünü bu günkü insanlardan çok daha ileri düzeyde geliştirip imar etmişlerdi. Ve şimdi size olduğu gibi, onlara da elçileri apaçık delillerle gelmişti. Fakat onlar elçilere başkaldırmış ve bu yüzden helâk olup gitmişlerdi. Allah cezalarını vermekle onlara haksızlık etmiş değildi. Ne var ki, bile bile kötülüğü tercih ederek onlar bizzat kendi kendilerine zulmediyorlardı.” (Rûm 30/9)

 

Gordion Antik Kenti        Dünya Mirası        Unesco

Niçin Yıkıldılar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.