islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

MUSTAFA SANDAL SEN DE İRANLISIN!

MUSTAFA SANDAL SEN DE İRANLISIN!
19 Eylül 2023 12:17
A+
A-

İran göçmeni olan  şarkıcı Mustafa Sandal, ırkçı ve provokatif  paylaşımlarına devam ediyor.

Son günlerde ırkçı söylemler ile ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeliler üzerinden Arap düşmanlığı yapan ırkçılar, düşmanlıklarını Arap Turistler üzerinden de sürdürüyorlar.

Bu ırkçı söylemlere destek veren ve paylaşımlar yapan şarkıcı Mustafa Sandal, kendisinin de İran’dan gelen bir göçmen ailesinden olduğunu unutmuş olacak ki, yaptığı paylaşımlar ile kendi kendine tezada düşüyor.

Mustafa Sandal, son olarak ırkçı-faşist Ümit Özdağ’a yakın sitelerin “Araplar, ‘Türkiye’ye gitmiyoruz’ temalı boykot çalışması başlattı” paylaşımını alıntılayarak, “Bu boykotun sonuna kadar arkasındayım, Gelmeyin!” diye bir paylaşımda bulundu.

 

HABER YORUM

Irkçı söylem içine giren bütün herkese buradan bir soru sormak istiyoruz.

“Allah aşkına! Bu söylemlerinizle ne kadar da büyük bir çıkmazın içinde olduğunuzun farkına varamıyor musunuz?

Hadi sorumuzu Mustafa Sandal üzerinden soralım. “Sen bu paylaşımları yaparken, kendinin de İran göçmeni olduğunu unutuyor musun yoksa unutmuş gibi mi yapıyorsun?

DÜNYAYI ÇEKİLMEZ HALE GETİREN IRKÇILIK POLİTİKALARIDIR

Geçenlerde bir videoda seyretmiştim. Suriyeliler ve Araplar üzerinden ırkçılık yapmaya çalışan biri şu soruyu soruyordu.

“Rusya Ukrayna savaşı başladı.. Oradan bize göç oldu mu? Ama Suriye’den savaştan kaçanlar bizim ülkemizi doldurdu.”

Bu aklı evvel, sadece duyduğuyla yetinen, araştırmaktan ve okumaktan aciz kişiye hatırlatalım ki, Rusya-Ukrayna savaşı başladığında iki ülkeden de askerlikten kaçanların olduğunu ve ülkemize turist adı altında binlerce kişinin geldiğini tekrar söylemiş olalım.

Diğer taraftan Rusya-Ukrayna savaşında iki devletin çarpışması söz konusu. Elinize silahı aldığınızda, karşıda kiminle savaşacağınız belli durumda. Ama Suriye özelinde böyle bir şey söylemek adeta imkansız. Sünni insanların bulunduğu sivil  yerleşim birimleri devlet (ESED)tarafından bombalanıyor ve o yerleşim birimlerinin boşalması sağlandıktan sonra da o bölgelere Şii vatandaşlar yerleştiriliyor.

Sözün özü şudur ki, dünyayı savaş sarmalına sokan ve çekilmez hale getiren, İslam’ın da kesinlikle yasakladığı  bu ırkçılık politikalarıdır.

Ortada bir sorun varsa da bunun çözümü ırkçılık politikalarında değil, İslam’ın evrensel ilkelerinde aranması gerekmektedir.

MİRATHABER.COM