islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BURKA MI MİNİ ETEKLİ/BİKİNİLİ TEŞHİRCİLİK Mİ?

BURKA MI MİNİ ETEKLİ/BİKİNİLİ TEŞHİRCİLİK Mİ?
24 Ağustos 2021 09:29
A+
A-

Afgan kadınının geleneksel başlığı ve yüz örtüsü olan Burka’nın İslam’ın bir gereği olmadığını beyan edelim. Bunun için İslam’ın Burka’yı içselleştirebileceğini söyleyemem.  Ama bazı iklimlerde ve özellikle Covid-19 gibi salgın dönemlerinde ağzı ve burnu maskeleyici sağlıklı bir başlık ve yüz giysisi olduğunu söyleyebiliriz.

Burkayı Aşırılık Kabul Edelim de…

Burka’yı aşırılık kabul edelim, peki batılı ve batıcı kadının özenilen göğüs makasları açık mini etekli giysisine veya bikinili teşhirci kıyafetine ne diyeceğiz?

Piçlik kokan, şehvet fışkırıp saçan, kadını hayvan dişisine dönüştüren bu ar damarlarını çatlatıcı giysileri nasıl niteleyebileceğiz?

Burka’yı ilkellik olarak niteleyen medyamızın hemen hemen her gün tam boy minili-bikinili kadın resmi yayınlamasını laiklilkle mi, sexsüel prodüktörlükle mi, ne ile ve nasıl açıklayacağız?

İslam’ın göğüs makasları açık mini etekli giysileri veya bikinili teşhirci kıyafetleri haram kıldığı açık. Hayâ duygularını çökerten haram giysiler yanında Burka’ya sıcak bakmayalım da ne yapalım?

Bazı okuyucuların burka ile mini-bikini arsında insan doğasıyla uyumlu ortak bir nokta yok mu dediklerini duyar gibiyim. İşte biz de tam bu noktaya parmak basmak istiyoruz. Ortak nokta İslam’dır; kendileriyle evlenilebilecek yabancılar arasında yüz, el ve ayaklar dışında bütün vücudun sade ve güzel giysilerle örtülmesidir

Taliban bu defa hayırlara yol açacak galiba. Baksanıza bize de düşünerek mukayeseler yapmak imkanını vermeye başladı.

Gerçi yeniden döneceğiz ama burka konusu bitmez, en iyisi galiba sözü rahmetli Mehmet Akif’imize bırakmak:

Kim demiş Avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne hayâ çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!

Ali Rıza Demircan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.