islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Burkina Faso’da Askeri Darbe!

Burkina Faso’da Askeri Darbe!
27 Ocak 2022 10:57
A+
A-

Burkina Faso’da bir grup asker devlet televizyonunda darbe bildirisi okudu. Anayasanın askıya alındığı, hükümetin ve parlamentonun feshedildiği duyuruldu. Ülkenin hava ve kara sınırları ikinci bir emre kadar kapatıldı. Burkina Faso’da bir grup asker yönetime el koydu. Dün başlayan askeri hareketliliğin ardından bir grup asker devlet televizyonu RTB’de darbe bildirisi okudu. Bildiri, kendilerine “Kurtuluş ve Restorasyon için Yurtsever Hareket (MPSR)” adını veren grup adına Yüzbaşı Kader Ouedraogo tarafından okundu. Ouedraogo, Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore iktidarının devrildiğini ve Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba’nın MPSR’nin lideri olduğunu söyledi.

Yüzbaşı Ouedraogo, anayasanın askıya alındığını, hükümetin ve meclisin feshedildiğini, gece yarısından itibaren hava ve kara sınırlarının ikinci bir emre kadar kapalı tutulacağını ve ikinci bir emre kadar 21.00’den 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti. Burkina Faso’da 24 Ocak’ta yapılan darbenin ardından devrik lider Kabore’nin, Vagadugu’da özel güvenlikli bir villada tutulduğu ve sağlık durumun iyi olduğu belirtilirken, başa gelen cunta yönetimi hükümet üyelerinin başkent dışına çıkışını yasakladı.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.