islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rusları Titreten Harita

Rusları Titreten Harita
22 Kasım 2021 14:55
A+
A-

Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği Türk Dünyası Haritası, kelimenin tam anlamı ile Rusya’yı yerinden zıplattı.
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Bahçeli’nin hediye ettiği tabloya ilişkin, “Teessüf edeceğim tek şey haritada gösterilen Türk dünyasının merkezinde büyük bir kızıl yıldız olmamasıdır” ifadelerini kullandı..
Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Beştepe’de ziyarete gitmişti.
Bahçeli’nin, görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği ‘Türk Dünyası Haritası’ özellikle Rusya’da oldukça dikkat çekmişti.
Rus medyası, sözü edilen tabloyu geniş bir şekilde işleyerek haritada Rusya Federasyonu bölgesi olan 20 yerin de olduğunu yazmıştı.
Peş peşe yaşanan gelişmeler sonrası birçok yoruma neden olan tabloya yönelik Rus resmi makamları ilk açıklamayı yaptı.
Normal Dedi
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’a hediye ettiği ‘Türk dünyası haritası’ konusuna yönelik olarak Türk siyasetçilerin periyodik bir şekilde Türk birliği fikri beslediklerini ve bunun tamamen “normal olduğunu” ifade etti.
“Teesüf Ettiğim Tek Şey Gösterilen Haritanın Merkezinde Kızıl Yıldız Olmamasıdır”
TürkRus’un ifadesine göre, Peskov, “Teessüf edeceğim tek şey haritada gösterilen Türk dünyasının merkezinde büyük bir kızıl yıldız olmamasıdır. Orası Türkiye değil, Rusya Federasyonu toprağıdır.” dedi.
Tabloda Gösterilen Yer Türkler Açısından Kutsal
Kendisinin bir Türkolog olduğunu belirten Peskov, tabloda gösterilen yerlere ilişkin de ayrı bir parantez açtı. Peskov, haritada gösterilen merkezin Altay’da yer aldığını ve burasının Türkler için ‘kutsal bir yer’ olarak görüldüğünü anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.