islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,7095
ALTIN
2.393,02
BIST
10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

BURSA’NIN İNEGÖL İLÇESİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

BURSA’NIN İNEGÖL İLÇESİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
17 Ocak 2024 14:30
A+
A-

 

Bursa’nın İnegöl ilçesinde gerçekleşen kapsamlı operasyonda, uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne yönelik büyük çaplı bir mücadele başlatıldı. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen soruşturma, Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldü.

53 şüphelinin uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen operasyonda, 11’i cezaevinde olmak üzere toplam 49 zanlı gözaltına alındı. Operasyonun başarıyla gerçekleşmesi için 1000 personelden oluşan özel ekipler, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu’nun denetiminde Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde toplandı.

Ekipler, narkotik dedektör köpekleri ve dron destekli olarak düzenlenen operasyonda, 35 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan aramalarda şaşırtıcı miktarda uyuşturucu ele geçirildi; 3 kilo 133 gram sentetik uyuşturucu, 1 kilo 315 gram esrar, 13 kök kenevir, 18 uyuşturucu hap, 8 yeşil reçete hap, 4 hassas terazi, 13 tabanca, tüfek ve 98 fişek bulundu.

Gözaltına alınan 49 zanlının emniyetteki işlemleri sürerken, İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, güvenlik güçlerine başarılar diledi. Bu operasyon, uyuşturucuyla mücadelede kararlı bir tutum sergileyen Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün önemli bir başarısı olarak kayda geçti.

HABER YORUM

Bursa’nın İnegöl ilçesinde gerçekleştirilen operasyonu, toplumda olumsuz etkiler yaratan uyuşturucu ticareti ve bağlantılı suç örgütlerine karşı, taktire şayan  bir mücadeledir.

Emniyet güçlerimizin, uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımı gibi halk sağlığını tehdit eden faaliyetlere karşı gösterdiği çaba için teşekkür ediyoruz.

Yüce Rabbimizin de, insan sağlığını  ruhsal ve bedensel açıdan bozan uyuşturucu ve içki gibi melanetleri haram kılması, toplumun huzur ve refahını sağlamak içindir. Gençlerimizi içten içe çürüten uyuşturucuyla mücadele, Müslümanım diyen her ferdin görev ve sorumluluğu olmalıdır.

Şimdi bu konuda, yüce Rabbimizin emrine kulak verelim:

“Ey iman edenler!

Şarap başta olmak üzere, bütün sarhoşluk verici ve uyuşturucu maddeler,

Haksız kazanca sebep olan her çeşit şans oyunları ve kumar,

İlâhlaştırılan kişi ve kurumları temsil eden işaretler, semboller, rozetler, heykeller, putlar ve dikili taşlar,

Ve yapacağınız işlerde, ilâhî vahyi rehber edinip, akıl ve tecrübeye dayanarak karar vermek yerine, medyumluk, falcılık, kâhinlik, astroloji, fal okları (5. Mâide: 3) gibi batıl inançlarla hayatınızı yönlendirmeniz,

İşte bütün bunlar, şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değildir! O hâlde bunlardan uzak durun ki, dünya ve âhirette kurtuluşa eresiniz!” (MAİDE 90)

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.