islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4961
EURO
34,8228
ALTIN
2.489,06
BIST
9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Osman Müftüoğlu Hocamızın şarap tavsiyesi

Osman Müftüoğlu Hocamızın şarap tavsiyesi

Sitemiz mirathaber.com için Hürriyet’e de bakarım.  Prof. Osman Müftüoğlu hocamız okuduğum yazarları arasındadır. Kendisinden faydalanırım.  Hakkında bir yargıda bulanacak olsam mümin bir insan olduğunu söyleyebilirim. Çünkü biz görüp dinlediğimize ve okuduğumuza göre hüküm veririz.

Hocamızın 19 Eylül tarihli Hürriyet’teki yazısının bir bölüm şöyle:

Beslenirken şükredin!
Yemeğe başlamadan önce biraz durun ve derin bir nefes alıp düşünün! Masanızdaki yemeğin yapımında kullanılan besin maddelerinin üretimini, bahçeden, tarladan, denizden ya da otlaklardan üretilişini, ön besin maddeleri haline getirilişini, taşınmasını, saklanmasını, mutfakta hazırlanma aşamalarını gözünüzde canlandırmaya çalışın.
Son haliyle size servis edilene kadar ya da evinizde tabağınıza aktarılana kadar geçirdiği evreleri, verilen emekleri ve emek veren insanları göz önüne getirin.
Doğada her şeyin ne kadar birbiriyle ilişkili, mükemmel ve düzen içinde seyrettiğini bir kez daha kavrayın. Size bu olanağı sağladığı için Tanrıya minnet duygularınızı ifade edin. Şükredin!
Bu sizin daha ölçülü, daha yavaş, daha özenli yemenize başlangıç teşkil edecektir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi