islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Çalışma, COVID-19 ile enfekte olan hemen hemen tüm çocuklarda kan damarı hasarı belirtileri gösteriyor

Çalışma, COVID-19 ile enfekte olan hemen hemen tüm çocuklarda kan damarı hasarı belirtileri gösteriyor
Mirat Haber Ajansı

Koronavirüs ve çocuklarla ilgili haberler gittikçe kötüleşiyor. Philadelphia Çocuk Hastanesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan rahatsız edici çalışma, SARS-CoV-2 ile enfekte olmuş çocukların büyük bir kısmının, kan damarı hasarına bağlı yüksek seviyelerde bir biyoişaret gösterdiğini bildiriyor. Sorunları daha da kötüleştiren bu kardiyovasküler hasar belirtisi, asemptomatik çocukların yanı sıra COVID-19 semptomları yaşayan çocuklarda görülüyor. Ek olarak, SARS-CoV-2 testi pozitif çıkan birçok çocukta trombotik mikroanjiyopati (TMA) teşhisi konuyor. TMA, küçük kan damarlarında pıhtılaşmaya yol açıyor ve yetişkin hastalarda ciddi COVID semptomlarıyla ilişkilendirilmiştir.

Bu noktada, koronavirüse yakalanan çocukların çoğunda çok az semptom görüldüğü veya hiç görülmediği anlaşılmıştır. Bununla birlikte, genç hastaların küçük bir kısmının, Multisystem Inflammatory Syndrome (MIS-C) adı verilen, COVID-19’a karşı majör semptomlar veya post-viral inflamatuar yanıt geliştirdiği görüldü. Bilim adamları, bağışıklık sisteminin “tamamlayıcı kaskadı” adlı bileşeninin yetişkinlerde TMA’ya neden olduğuna inanıyor. Kompleman kademesinin, bir tehdit mevcut olduğunda bağışıklık tepkilerini güçlendirmesi beklenir, ancak geri tepebilir ve daha fazla iltihaplanmaya yol açabilir. Şimdiye kadar, çocukluk çağı TMA’da tamamlayıcı kademenin rolü araştırılmamıştı. Dr. Teachey, COVID-19’lu çoğu çocuğun ciddi hastalığı olmasa da, araştırmanın SARS-CoV-2’nin araştırmaya değer başka etkilerinin olabileceğini gösteriyor. Hastanede yatan SARS-CoV-2’li çocukların TMA için taranması gerekip gerekmediğini, TMA tedavisinin yardımcı olup olmadığını ve COVID-19 veya MIS-C görülen çocuklarda kompleman aktivasyonu ve endotel hasarının kısa veya uzun vadeli klinik sonuçlarını belirlemek için gelecek çalışmalara ihtiyaç var. Bilim adamlarına göre bu çalışmadan elde edilen en önemli bilgi, SARS-CoV-2 hakkında öğrenecek çok şeyimiz olduğu. Hepsi, enfeksiyonun kısa ve uzun vadeli etkileri hakkında bir sonuca varmanın ve hatta tahmin yürütmenin henüz mümkün olmadığı konusunda hemfikir.

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.