islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Cenazesine Katılacak Liderlerden Neler İstendi

Cenazesine Katılacak Liderlerden Neler İstendi
12 Eylül 2022 10:03
A+
A-

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 19 Eylül’de gerçekleşecek cenaze töreninin hazırlıkları sürerken, Politico dergisi törene katılacak liderlerden bazı şeyler talep edildiğini yazdı. Buna göre, liderlerden özel uçak değil tarifeli uçak kullanması istendi.

8Eylül’de hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenaze töreni, 19 Eylül’de gerçekleşecek.

Kraliçe’nin tabutu önce Westminster Kilisesi’ne getirilecek, törenin ardından tabut, tören alayı ile Westminster Kilisesi’nden Wellington Arch’a ve oradan da Windsor’a gidecek. Cenaze aracı naaşı Windsor Şatosu’ndaki St. George Şapeli’ne nakledecek. Burada da defin işlemi gerçekleştirilecek. Cenazeye Kraliyet Ailes, üyelerinin yanı sıra dünyadan da pek çok liderin katılması bekleniyor. Politico’nun haberine göre ise, cenaze törenine katılacak liderlerden bazı şeyler talep edildi.

NELER TALEP EDİLDİ?
ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Westminster Abbey’de düzenlenecek cenazeye katılacaklarını doğruladı. Cenazeye, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un katılma ihtimali var.

Politico’nun haberine göre törene katılacak liderlerden bazı kurallara uymaları talep edildi; Özel uçak değil, tarifeli uçak kullanın. Zırhlı araçlarınızı törene getirmeyin. Helikopter kullanımı mümkün değil. Liderler cenazeye otobüsle götürülecek.

2 bin kişi kapasiteli tarihi kilise, Kraliçe Elizabeth’in 1947’de Prens Philip ile evliliğine ve 1066’dan beri iki İngiliz taç giyme törenine ev sahipliği yaptı.

“BENZERİ OLMAYAN BİR CENAZE TÖRENİ OLACAK”
İngiltere’deki Chatham House düşünce kuruluşunun direktörü John Kampfner, “Bu, benzeri olmayan bir cenaze töreni olacak. Daha önce Amerikan başkanları, Nelson Mandela ve diğerleri için büyük devlet cenazeleri oldu. Ama basitçe kraliçe dünyadaki en ünlü kişiydi ve sonuç olarak eşi benzeri görülmemiş bir katılım listesi olacağını düşünüyorum.” dedi.

BİNLERCE İNSANIN LONDRA’YA GELMESİ BEKLENİYOR
Cenaze hazırlıkları için lojistik, güvenlik ve diplomatik anlamda çalışmalar sürerken ilerleyen günlerde on binlerce insanın Londra’ya seyahat etmesi bekleniyor. Resmi protokol daveti, her ülkeden devlet başkanına ve eşlerine sunulacak.

Kampfner, Kraliçe’nin sıradan biri olmadığını söyleyerek, cenaze töreni için ihtiyatlı bir şekilde ilerlenmesi gerektiğini ifade etti.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.