islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Cenin’de İsrail Güçleri Filistin Yönetimi Yetkilisini Öldürdü

Cenin’de İsrail Güçleri Filistin Yönetimi Yetkilisini Öldürdü
7 Haziran 2023 09:00
A+
A-

Ramallah, işgal altındaki Batı Şeria – İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına gece düzenlediği baskında bir Filistinliyi öldürmüş ve diğerlerini de yaralamıştır.

Filistin Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 37 yaşındaki Ashraf Mohammad Ameen Ibrahim’in göğsüne ve karnına aldığı kurşun yaraları nedeniyle öldüğünü ifade etmiştir.

Yönetimin haber ajansı Wafa’ya göre İbrahim, Filistin Yönetimi’nin istihbarat servislerinde bir subaymış.

Yüzlerce bölge sakini, öldüğü açıklandıktan saatler sonra İbrahim için düzenlenen cenaze törenine katılmış ve Cenin’deki yerel yetkililer bir günlük genel grev ilan etmiştir.

İsrail ordusu baskını Pazartesi günü sabah 13.30’da başlamış ve sabah 6’ya kadar sürdürmüştür ve bu sırada askerler ile Filistinli silahlı direnişçiler arasında çatışma çıkmıştır. İbrahim’in çatışmaya dâhil olup olmadığı veya nasıl olduğuna dair hiçbir bilgi elde edilememiştir.

Wafa’nın bildirdiğine göre, İsrail keskin nişancılarının çatılara konuşlandığı baskın sırasında en az sekiz Filistinli erkek gerçek mühimmatla yaralanmış ve altı kişi tutuklanmıştır. Tutuklananların evleri aranmış, yerel medya görüntüleri ve videoları yayınlanmıştır.

İsrail güçleri, işgal altındaki topraklarda Filistinlilere neredeyse her gece baskınlar düzenliyor ve genellikle birden fazla kişiyi tutukluyorlardır.

Bir gecede işgal altındaki Batı Şeria’da askeri operasyonlar düzenleyip Nablus, Ramallah, Kalkilya ve El Halil’de en az dokuz kişiyi tutuklamışlardır.

İbrahim, 11 yılını İsrail hapishanelerinde geçirmiş eski bir mazlumdu. Filistinli tutuklu gruplarına göre 2006’da tutuklanmış ve 2012’de serbest bırakılmış, 2014’te tekrar tutuklanmış ve 2019’da tekrar serbest bırakılmıştı.

2022’de İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da en az 30’u çocuk olmak üzere 170’ten fazla Filistinliyi öldürmüştür.

Wafa’ya göre 2023’ün başından bu yana İsrail güçleri 26’sı çocuk olmak üzere en az 158 Filistinliyi öldürmüştür. İsrail ordusu tarafından 9-13 Mayıs tarihlerinde kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlenen dört günlük saldırı sırasında öldürülen 36 Filistinli de ölü sayısına dâhildir.

26 Ocak’ta İsrail askerleri Cenin mülteci kampına düzenlediği saldırıda 11 Filistinliyi öldürmüştür.

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/5/29/palestinian-authority-officer-killed-by-israeli-forces-in-jenin

ETİKETLER: Manşet