islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5870
EURO
35,0160
ALTIN
2.457,67
BIST
9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Cenin’de İsrail Güçleri Tarafından Öldürülen Majida Obaid Çok Sevilen Bir Kadındı

Cenin’de İsrail Güçleri Tarafından Öldürülen Majida Obaid Çok Sevilen Bir Kadındı
1 Şubat 2023 09:00
A+
A-

61 yaşındaki kadın, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde İsrail güçleri tarafından vurularak öldürülen dokuz kişi arasındaydı.

Kızının söylediğine göre Majida Obaid, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin şehrinde İsrail güçleri tarafından “ayrım gözetmeksizin” vurulduğunda namazını henüz bitirmişti.

Kifaya Obaid, Perşembe günü namazını tamamladıktan sonra 61 yaşındaki annesini yatak odası penceresinden dışarı bakarken gördüğünü söylemiştir. Kifaya aşağı indikten birkaç dakika sonra silah sesleri duyulmaya başlanmıştır.

Al Jazeera’ya konuşan Kifaya, “Aşağı iner şiddetli bir ses duydum.”

“Annem namazını yeni bitirmiş odasının penceresinden bakıyordu. Yukarı çıktığımda sandalyeden düştüğünü ve boynundan yaralandığını gördüm” ifadelerini kullanmıştır.

Kifaya eliyle annesinin kanayan boynuna baskı yaparken kadıncağız şehadet getiriyormuş. Bir grup genç adamla birlikte en yakın sağlık kabinine götürürlerken annesinin yanından hiç ayrılmamış fakat kadıncağız çok kısa süre sonra kızının kollarında ölmüş.

Kifaya, annesinin vurulmasından biraz önce evlerini çevreleyen binaların çatılarında askerler gördüğünü söylemiştir.

Obaid, Perşembe günü Cenin mülteci kampında İsrail güçleri tarafından öldürülen dokuz Filistinliden biriydi. O, Batı Şeria’da yakın geçmişteki en ölümcül günlerden birinde öldürülen tek kadındı. Obaid’den sonra Kudüs’ün kuzeyindeki el-Ram kasabasında bir diğer Filistinli daha öldürülmüştür.

İsrail güçleri, Obaid’in ölümüyle ilgili raporları incelediklerini söylemişlerdir ancak henüz daha fazla açıklama yapmadıkları bildirilmiştir.

Filistinliler tarafından “katliam” olarak nitelendirilen Cenin’deki baskında en az 20 kişi gerçek mermilerle yaralanmıştır.

Filistin sağlık bakanlığı, İsrail güçlerini Cenin’de ambulansları ve sağlık görevlilerini engellemekle suçlamıştır.

Kifaya, Obaid’in “çok sevildiğini ve neşeli bir insan olduğunu” söylemiştir. İsrail güçleri kampa baskın düzenlediğinde “muzaffer olmaları” ve sağ kalmaları için kampın gençlerine hep dua edermiş ve insanları her zaman desteklemiş ve cesaretlendirmiştir.

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’daki baskınlarının sıklığı, özellikle Cenin ve Nablus’ta geçen yıl içinde çok artmıştır. Birçok baskın, Filistinlilerin öldürülmesi ve toplu olarak tutuklanmalarıyla sonuçlanmıştır. Geçen yıl en az 200 Filistinli öldürülmüştür.

Baskınlar, İsrail’in işgale karşı silahlı Filistin direnişini bastırmayı amaçlayan “Dalgayı Kırıcı” adlı operasyonun bir parçasıdır. İsrail hükümeti, Filistin Ulusal Güvenlik Kuvvetleri (PIJ) Kudüs Tugayları ve Fetih’in El Aksa Şehitleri Tugayları gibi silahlı gruplarla bağlantılı savaşçıları hedef aldığını söylemiştir.

BM’nin Orta Doğu barış süreci özel koordinatörü Tor Wennesland, attığı bir Twitter gönderisinde son olaylardan “derinden endişe duyduğunu” ve “üzüldüğünü” yazmıştır. Gerginliği azaltmak, sükûneti sağlamak ve daha fazla çatışmayı önlemek için İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüştüğünü de sözlerine eklemiştir.

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/1/27/elderly-woman-killed-by-israeli-forces-in-jenin-was-very-loved

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.