islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5446
EURO
34,8663
ALTIN
2.430,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

AVRUPA TÜRKİYE’YE “AFERİN” DİYECEKMİŞ

AVRUPA TÜRKİYE’YE “AFERİN” DİYECEKMİŞ
31 Ocak 2023 17:00
A+
A-

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sabah programına katılan Deva Partisi genel Başkanı Ali Babacan, Davos’ta birçok batılı gazeteciyle görüştüğünü söyledi.

6’lı Masanın Ortak politikalar metnine ilişkin görüşlerini açıklayan Babacan, sözlerinin bir bölümünde “Şimdi Avrupa’dan da bakacaklar aferin Türkiye’ye diyecekler.” İfadelerini kullanınca, Babacan’a sosyal medyadan tepkiler gecikmedi. Ali Babacan’ın tartışma yaratan cümleleri aynen şöyle:

“Bütün Avrupa’dan bunu izliyorlar. Ben Davos‘taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular ‘Ne yapıyorsunuz?’ Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki “çok güzel bir şey.” Yapıyoruz dedim. Şimdi Avrupa’dan da bakacaklar aferin Türkiye’ye diyecekler.”

BABACAN’IN BU SÖZLERİNE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Ali Babacan’ın bu sözlerine sosyal medya mecralarından vatandaşlar, tepki gösterdi. “Avrupa bize aferin diyecek” anlayışına tepki gösteren insanlar, “Avrupa’nın aferin demesine ihtiyacımız yok!” diyerek, Ali Babacan’ın sözlerine tepki gösterdiler.

HABER YORUM

Hep söylemeye çalıştığımız gibi, içimizde körü körüne batı hayranlığı besleyen zavallı insanlarımız var. İşte bunlardan biri de Ali Babacan… Anlaşılan o ki 6’lı masada aynı fikir ve görüşlere sahip. Öyle ya “bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” demiş atalarımız.

Bu nasıl bir ezikliktir Allah aşkına? Bu nasıl bir saçmalıktır ki Avrupa’nın ‘Aferin’ demesini bekleyeceğiz. Onlar bize Aferin desin de biz de mutlu olalım anlayışıyla hareket edeceğiz. Bu sözler, kendi değerlerine yabancı olmak ve bu değerlerden emin olamamak değil de nedir?

1975-1980 yıllarına kadar, ülkesinde bulunan zencilere ikinci sınıf insan muamelesi gösteren Avrupa, bizi beğense ne olur, beğenmese ne olur?

Aslında beğenmese daha iyi olur. Çünkü sahip olduğumuz değerler açısından, tamamen zıt kutuplardayız.

Afrika’yı sömüren, insanları katletmekten geri de durmayan Avrupa bizi beğenecek diye, taklama atacağız, hokkabazlık mı yapacağız?

PKK’yı destekleyen Avrupa…

FETÖ’cüleri saklayan da Avrupa…

Bırakın Allah aşkına!

İngiltere sağlık sektöründe yaşadığı büyük krizi aşamamış durumda… Fransa’da insanlar enerji krizi ve emeklilik yaşının yükseltilmesi  sebebiyle dışarılarda protesto eylemlerinde… İtalya’da fırıncılar grevde…

Ali Babacan da kalkmış “Avrupa bize aferin diyecek” sözleriyle, Batı’nın batık kültürüne sahip Avrupa’dan taltif bekliyor, övgü bekliyor.

Onlar, şu içinde bulundukları krizleri çözsünler, Dinlere ve kutsal kitaplara saygıyı öğrensinler de biz onlara “aferin” diyelim ve biz onları taltif edelim.

Ezilmişlik sendromuna girmeye gerek yok! Ezilmişlik sendromuna ancak, körü körüne Batı’yı taklit eden, Batı’dan gelen her türlü gayri ahlaki şeyleri çağdaşlık olarak kabul edenler girer.

Onun için Sayın Ali Babacan, varsın Avrupa size aferin desin de siz mutlu olun! Bizim Batı’nın taltifine ihtiyacımız yok!

Şaban Doğan 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.