islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

CENNET KOKUSU

CENNET KOKUSU
25 Ekim 2022 10:58
A+
A-

Bu günkü yazım aslında kısa olacak…

Konu uzun ama bizim yazımız kısa…

Cennet kokusunu dünyada hissetmek isteyen, annesinin ayaklarının altını öperek, annesinin kokusunu ciğerlerine dolduruversin. Zira cennet kokusu annelerimizin ayaklarının altında saklı… Çünkü Peygamberimiz (sav) “Cennet anaların ayaklarının altındadır” buyurarak, bizler için muhteşem bir benzetme yapmış, cennete giden yolda bizlere her zaman ve her konuda olduğu gibi mihmandar olmuştur.

Öyle ya… Atalarımız da “Ana gibi yâr Bağdat gibi diyar olmaz” dememişler mi?

Yüce Kitabımız da birçok ayeti kerimesinde ilk sırada Allah’a kulluk etmemiz emredilirken, hemen ikinci sırada da anaya babaya iyilik ve ihsanda bulunmamız emrediliyor…

“Biz insana anne ve babasını tavsiye ettik anası onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek karnında taşımıştır. Onun (memeden) ayrılması da 2 sene içinde olmuştur onun için biz insana bana ve ana babana şükret dönüş banadır diye nasihat verdik.” (Lokman Suresi Ayet,14)

“Nihayet çocuk olgunluğuna ulaşıp kırk yaşına girince şöyle yakarır: “Rabbim! Bana ve anne babama lutfettiğin nimete şükretmeye, razı olacağın işleri yapmaya beni muvaffak kıl. Benden gelecek nesli hayırlı eyle. Dönüp kapına başvurdum ve ben şüphesiz sana boyun eğenlerdenim!” (Ahkaf Suresi 15)

***

Bir gün Peygamberimiz (sav)’in yanına biri geldi ve şöyle dedi:

“Ya Resulallah! İzin verin ben de gazaya katılıp sizinle cihad edeyim.

Peygamberimiz (sav) bu kişiye hitaben; “Annen baban var mı?” diye sordular.

Adam, “Evet” cevabını verince Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdular:

“Öyleyse ondan ayrılma zira Cennet onun ayağının altındadır”

Müslim’den rivayet edilen bu hadisi şerifi şüphesiz hepimiz biliyoruz. Bu hadisi şerifi dilimizle söylemenin yanında hayatımıza geçirdiğimizde, yaşadığımız bütün ortamları cennet kokusu saracak, toplumda yaşayan her insan bu cennet kokusunu sonuna kadar hissedecektir inşallah!

Yüce rabbimiz hepimizi analarının ayaklarının altını öperek, daha dünyadayken cennet kokusunu duyup ahiret hayatında da mualla bir makama ulaşmayı nasip eylesin!

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

    Şaban DOĞAN

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.