islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Cezayir’i Kasıp Kavuran Ölümcül Orman Yangınları

Cezayir’i Kasıp Kavuran Ölümcül Orman Yangınları
9 Ağustos 2023 09:00
A+
A-

Bazıları şiddetli rüzgârlarla yayılan orman yangınları, 16 bölgede ormanları ve tarım alanlarını yakarak 97 yerde yangına neden olmuştur.

Cezayir’i kasıp kavuran orman yangınlarında 30’dan fazla kişi ölmüştür.

Hükümet bakanlıklarının Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, hayatını kaybedenler arasında şiddetli rüzgârlar ve kavurucu yaz sıcaklıkları karşısında alevleri kontrol altına almaya çalışan 10 asker de vardır.

En az 1.500 kişinin tahliye edildiği bildirilmiştir.

Bazıları şiddetli rüzgârlarla yayılan orman yangınları, 16 bölgede ormanları ve tarım alanlarını yakarak Kuzey Afrika’da 97 yerde yangına neden olmuştur.

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre, en büyük ve en ölümcül yangınlar Cezayir’in doğusundaki Kabyle bölgesinde bulunan Bejaia ve Jijel ile başkent Cezayir’in yaklaşık 100 km güneydoğusundaki Bouira’nın bazı kısımlarını kasıp kavurmuştur.

Yangınları söndürme operasyonları, hava desteğinin yanı sıra yerdeki yaklaşık 7.500 itfaiyeci ve 350 kamyon yardımıyla yürütülmektedir.

Bu yaşanan felaket Cezayir’de bir ilk değildir.

Geçen Ağustos ayında Tunus ile kuzey sınırı yakınlarında çıkan orman yangınlarında en az 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Bir yıl önce yetkililer, nüfusun yoğun olduğu dağlık Kabyle bölgesindeki yangınlara müdahale etmek için çağrılan askerler de dâhil olmak üzere düzinelerce insanın alevler içinde öldüğünü bildirmiştir.

Güçlü rüzgârlar ve art arda gelen sıcak hava dalgaları, bu yaz Yunanistan’da ve Akdeniz’in başka yerlerinde de şiddetli yangınları körüklemiştir.

(Fotoğraflar)

Kaynak: https://www.aljazeera.com/gallery/2023/7/25/deadly-wildfires-raging-across-algeria

 

 

ETİKETLER: Manşet