islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3880
EURO
34,7806
ALTIN
2.435,61
BIST
9.994,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ A.MAHİR BAŞARIR: “PIRIL PIRIL GENÇLER ATEİST OLDU”…

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ A.MAHİR BAŞARIR: “PIRIL PIRIL GENÇLER ATEİST OLDU”…
1 Eylül 2023 15:21
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, yine çok tartışılacak sözlere imza attı.

İstanbul Valiliği’nin alkol yasağı hakkında yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirerek “Neden bugün milyonlarca deist ve Ateist, pırıl pırıl çocuklarımız böyle bir tercihte bulundu” diyerek, sözlerinin devamında Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirdi.

HABER YORUM

“Şecaat arz ederken sirkatin söyler” demiş atalarımız. Sayın Ali Mahir Başarır da tam böyle yapmış ve CHP zihniyetini açığa vuruvermiş.

Evet çok acı bir gerçek var ki, gençlerimiz arasında deizm ve ateizm her gecen gün yayılmakta bu da toplum olarak yüreğimizde derin yaralar açmaktadır.

Ama hemen söyleyelim, armut ağacının dibine elma düşmez, üzüm bağında da karpuz yetişmez. Eğer gençlerimiz deizm ve ateizme yöneldiyse, eğitim sistemimizi 1950 yılında Fulbright Anlaşmasıyla ABD’ye bağlayanların da sorumluluğu vardır.

10 Kasımlarda ya da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında, çocuklarımızı Atatürk büstleri önünde secde ettirenlerinde sorumluluğu vardır.

28 Şubat sürecinde, tek tip insan yetiştirme hayaliyle Kur’an Kurslarını kapatan ve 15 yaş öncesi Kur’an eğitimini yasaklayanlarında sorumluluğu vardır.

Yaz döneminde camilerde açılan “Yaz Dönemi Kur’an Kurslarını” her zaman ve her daim eleştirmekten geri durmayan CHP söylemlerinin de  sorumluluğu vardır.

Ali Mahir Başarır, şimdi kalkmış suçluluk psikolojisi ile olsa gerek,  bütün suçu Diyanet işleri Başkanlığına atmaya çalışıyor.

Her ne kadar Diyanet İşleri başkanlığının bu konuda eksikleri olsa da camileri açıp camilere giden yollar TV programları, internet ve laik yaşam tarzıyla kapatıldıysa, eğitim sistemi tamamen Jakoben Laik sistemin çarklarına kurban edildiyse, gençlerimizin deizm ve ateizme yönelmelerinin suçunu sadece Diyanet’e sıvamak, olsa olsa abesle iştigal olur.

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.