islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2614
EURO
34,6629
ALTIN
2.398,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Beyaz Eşya Gıda Cami ve Taziye Evi Sözü Verdiği Esenyamaç Köyü Muhtarı Korkmaz: Çöp Bile Göndermedi Sallayıp Duruyorlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Beyaz Eşya Gıda Cami ve Taziye Evi Sözü Verdiği Esenyamaç Köyü Muhtarı Korkmaz: Çöp Bile Göndermedi Sallayıp Duruyorlar
1 Aralık 2021 12:27
A+
A-

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç mahallesi ve Onikidere mezrasında yaşanan sel felaketinin üzerinden aylar geçti. Hasar gören evlerin yıkım çalışmaları tamamlandı ve vatandaşın yaraları sarıldı.

KILIÇDAROĞLU AFET BÖLGESİNE GİTTİ

Afetin hemen sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle bölgeye giderek ziyarette bulundu. Daha sonra Köy Muhtarı Ayhan Korkmaz’dan detaylı bilgiler aldı.

BEYAZ EŞYA GIDA CAMİ VE TAZİYE EVİ SÖZÜ VERDİ

Van’da açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Gıda konusunda, ev eşyaları konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Ben burada olmayacağım muhtar sağ olsun bize bildirecek. O listeye uygun olarak bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağız. Yazdırmayı unutmayın. Çamaşır makinası olur, buzdolabı olur, televizyon olur hepsini verin. Ev konusunda da elimizden geleni yapacağız. Taziye evini, camiyi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Ağustos ayında verilen bu sözlere dair Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz, Taha Hüseyin Karagöz’e konuştu:

NE İNŞAAT VAR NE PROJE

Taziye evi yaptırmadı. Vatandaş bizi sıkıştırıyor. Milletin huzurunda söz veriyoruz bir de cami yapacağız demişti. Biz de bekliyoruz işte ara sıra CHP’li yetkilileri de arıyoruz. Artık kış geldi zaten inşaat yapmak mümkün değil. Bugün yarın diye beni oyalıyorlar.

Caminin nerede yapılacağını konuştular, Esenyamaç’ın ortak arazisini gösterdik ama orada kaldı. Oradan da ses çıkmadı. Beyaz eşya sözü verdiler 90 hane için. İlçe başkanı Aykut Bey beni arıyor bugün yarın gelecek diye. Kılıçdaroğlu dedi ki “Muhtarınız burada liste yazsın göndersin söz veriyorum”. Gelmedi efendim. Çöp bile gelmedi.

Valilikten kaymakamlıktan istediğimiz her konuda, iş makineleri olsun, kaymakamlıktan gıda kolileri vs her haneler aldı. Sadece evi yıkılanlar değil. En az 500 ton kömür aldık. Herkese dağıttık bol bol yetti. Kaymakam bey her haneden liste istedi verdim her birine yardım gitti.

Takip eden günlerde yoğun baskı altına alınan Muhtar Ayhan Korkmaz, bölgeye gelen partililerden şikayetçi oldu: Devleti kötülememi istiyorlar. Vali burada, kaymakam burada, büyükşehir burada. Ben nasıl “Yok” derim. Allah bunun hesabını sorar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.