islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5964
EURO
34,7396
ALTIN
2.414,79
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

CIA Ajanlarını Bekleyen Tehlike

CIA Ajanlarını Bekleyen Tehlike

ABD’de istihbarat servisleri çalışanlarının çoğu Aşı olmak istemiyor. Amerikan hükûmeti ise aşı yapmayan kamu görevlileriyle yollarını ayırmaya kararlı. CIA Başkanının ara formül bulmaya çalıştığı belirtiliyor

ABD’de aşı olmayı reddeden istihbaratçıların görevden alınacağı düşülüyor.
Binlerce istihbarat görevlisinin ABD hükümetinin aşıyı zorunlu tutan kararlarına uymadıkları için işlerini kaybedecekleri düşünülüyor.
ABD hükümetinin aşıyı zorunlu tutması karara uymayan binlerce istihbarat görevlisi işlerinde uzaklaştırılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Cumhuriyetçi Kongre Üyelerinin bir kısmı bunun ulusal güvenlik açısında bir tehdit oluşturacağını düşünüyor.
Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu üyeliğinde bulunan Utah eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Chris Stewart, Ekim ayı sonunda bir kısım istihbarat kurumlarında çalışanların en az yüzde 20’sinin aşı yaptırmadığını söyledi.
CIA Başkani William Burns geçen hafta kamuoyunu bilgilendirdi ve kurum çalışanlarının yüzde 97’sinin aşılarını yaptığını belirtti. ABD casus uydularını işleten Ulusal Keşif Dairesinde çalışanların da yüzde 90’nından fazlası aşılandı.
Fakat Stewart toplamda 18 farklı istihbarat teşkilatı kurumunda çalışanların yüzde 40’ının aşı yaptırmadığını söyleyerek daha önce komisyonu bilgilendirdiği ancak kamuoyuna verilmeyen bilgileri verdi. Stewart, aşı oranlarıyla ilgili veriler sınıflandırıldığı için kurum isimlerini söylemedi.
Yönetim sivil çalışanların 22 Kasım tarihine kadar aşı olmasını zorunlu tuttu, bu tarihten önce pek çok kişi aşılansa da aşı olmak istemeyenler nedeniyle büyük kurumların personel eksikliğini hissedeceği düşünülüyor. İstihbarat görevlilerinin konularında uzmanlaştıkları, bu yönde çalışmalar yapmaları ve güvenlik soruşturması aşamasını geçirdikleri düşünüldüğünde yerlerinin kolayca doldurulamayacağı açıkça görülüyor.
“İstihbaratçılar işten çıkarılmamalı”
Ulusal İstihbarat Dairesi, kurumdaki çalışanlara yönelik rakamların açıklanması isteklerini kabul etmedi. Daire bu zorunluluğa uymayanlar işten çıkarıldığında yürürlüğe konulacak bir plandan da bahsetmedi.
Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Avril Haines geçen hafta düzenlenen toplantıda daire çalışanlarının aşılanma oranlarıyla ilgili bilgileri vermeyi reddederek “Bunun görev için sorun olmasını beklemiyoruz.” açıklamasında bulundu.
Stewart’ın sunduğu verilerde aşılama rakamlarının genel olarak ABD nüfusuna göre daha yüksek olduğu görülüyor. Amerikalı yetişkinlerin yüzde yetmişi tam aşılarını ve yüzde 80’i de en az bir doz aşı olmuş durumda. İstihbarat teşkilatında yaklaşık 100 bin çalışan var.
Stewart yönetimi tıbbi, dini ve diğer gerekçelerle muafiyet tanımaya ve istihbarat çalışanlarının işten çıkarılmasını engellemeye davet etti.
Bu durumun ulusal güvenlik üzerindeki etkileriyle ilgili endişe duyduğunu belirten Stewart sözlerini “Potansiyel olarak aynı gün içinde binlerce kişiyi işten çıkarıyorsunuz. Ayrıca Craigslist’e bir ilan koyup insanların Perşembe gününe kadar başvurmasını sağlayamazsınız” diyerek sürdürdü.

Kaynak: Amerika’nın Sesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.