islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
ALTIN
2.241,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

CHP’DE DARON ACEMOĞLU KRİZİ

CHP’DE DARON ACEMOĞLU KRİZİ
6 Aralık 2022 15:44
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında, ekonomi danışmanı olarak açıkladığı Daron Acemoğlu’nun Atatürk karşıtı biri olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıla Çağrı” programında ekonomi danışmanı olarak açıkladığı Daron Acemoğlu’nun “Dar koridor” adlı kitabında, Atatürk’ü ve İnkılapları eleştirmesi, CHP içinde tartışmaların büyüyeceği sinyallerini veriyor.

Daronoğlu “Dar koridor” adlı kitabında “Latin alfabesine geçiş, kıyafet devrimi ve dini kurumların yeniden yapılandırılması gibi pek çok reform, topluma danışılmadan yapıldı ve zorla dayatıldı. Bu reformlara direnenler, örneğin Batı tarzı şapka yerine ‘fes’ takmakta ısrar edenler kovuşturmaya uğradı. Bazı durumlarda da infaz edildi” sözleri çok tartışılacağa benziyor.

Şimdi insanlar, Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlığına getirdiği Daron Acemoğlu’nun “Dar koridor” isimli kitabından genel başkanın haberinin olup olmadığını sorguluyorlar.

CHP’nin içinde tartışmalara neden olacak bu konuyu, Twitter hesabından tepki gösteren ve gündeme getiren CHP eski Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu mesajında şöyle dedi.

“Daron Acemoğlu, Dar Koridor adlı kitabının 487.sayfasında; Latin alfabesi, kıyafet devrimi, dini kurumların yapılandırılması gibi birçok Cumhuriyet Devrimini eleştiriyor, Atatürk dönemine tek parti diyor. (600 yıllık padişahlıktan değil de çok partiden tek partiye geçmişiz gibi). Acemoğlu ya da bir başkaları Atatürk Türkiye’sini beğenmeyebilirler, eyvallah ama CHP’nin en önlerde yer alabilirler mi bilemedim; kıyaslamaya ve vurguya bakar mısınız?”

Bu olay üzerine, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP yönetiminin konu hakkında ne söyleyeceği ya da nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.