islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Tunus milletvekilinin cumhurbaşkanına vatana ihanet ve CIA suçlaması

Tunus milletvekilinin cumhurbaşkanına vatana ihanet ve CIA suçlaması

Tunus Parlamentosunun bir üyesi, Devlet Başkanının ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’ndan (CIA) fon aldığını kanıtlayan belgeler olduğunu iddia ederek, Devlet Başkanı Kais Saied’i vatana ihanetle suçladı.

Mirat Haber Ajansı

Tunus Parlamentosunun bir üyesi, Devlet Başkanının ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’ndan (CIA) fon aldığını kanıtlayan belgeler olduğunu iddia ederek, Devlet Başkanı Kais Saied’i vatana ihanetle suçladı. Facebook’ta canlı yayın sırasında milletvekili Rached Khiari, cumhurbaşkanının seçim kampanyası sırasında bir ABD istihbarat memurundan 5 milyon dolar aldığını duyurdu. Saied’in kampanya müdürünün parayı Western Union aracılığıyla aldığını iddia ederek, bunu kanıtlayacak belgeleri olduğunu iddia etti. Kais Saied’in ABD istihbaratıyla konuşurken bir ses kaydı ve bir fotoğraf olduğunu belirten Khiara, başkanın Amerika’dan büyük miktarda para aldığını kanıtlayan tüm belgelere de sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Tunuslu milletvekili ifadelerini, cumhurbaşkanına dokunulmazlıktan feragat etmeye ve davayı yargının çözmesine izin vererek savcılığın soruşturma başlatmasını ve seçim komisyonunun cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını iptal etmesini talep ederek sonuçlandırdı. Khiari daha önce başkana saldırdı ve Saied’i kendisini Mehdi olarak gören eksantrik olarak adlandırdı ve başkanın kendisinin nihai iyiliği temsil ettiğini ve diğer herkesin nihai kötülük olduğunu düşündüğünü ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.