islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4985
EURO
34,8273
ALTIN
2.475,69
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

CHP’den Dikkat Çeken ‘Cinsel Yönelim’ Afişi

CHP’den Dikkat Çeken ‘Cinsel Yönelim’ Afişi
4 Şubat 2022 11:00
A+
A-

Üç büyük şehre afişler astırarak eşcinsellere ‘yasal düzenleme’ sözü veren Kılıçdaroğlu’nun, aynı vaadi 11 Aralık’ta çektiği videoda sözlü olarak da dillendirdiği ortaya çıktı. İstanbul, İzmir ve Ankara’nın değişik noktalarına ‘cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak’ yazılı afişler astırarak eşcinseller için yasal düzenleme sözü verin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı vaadi 11 Aralık 2021’de de dillendirdiği ortaya çıktı.

ZİNCİRLERİ KIRACAKMIŞ
CHP’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir video ile iktidara gelmeleri durumunda özgürlükler başlığı altında yapacakları ilk düzenlemeleri sıralayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6. maddesinde sözü ‘cinsel yönelim’ ifadeleriyle perdeleyerek LGBT’ye getirdi.

HERKESE MAVİ BONCUK 
Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Adil devlet, yurttaşların hak ve özgürlüklerini kısıtlamayacak. Yasalar ve diğer tüm düzenlemeler herhangi bir vatandaşın kimlik, etnik köken, din, engellilik, cinsel yönelim veya yaş özellikleri nedeniyle dezavantajlı duruma düşürmeyecek şekilde hayata geçirilecek. Adil bir devlet evlatlarını ayırmaz. Başaracağız sevgili halkım, bu zincirleri kıracağız. Geçmişin yaralarını kapatmayı başaracağız.”

Kılıçdaroğlu sadece eşcinsellere değil, hendek-çukur terörüne destek veren sözde Barış Akademisyenleri ile AİHM kararlarının uygulanmadığını ifade eden FETÖ’cülere de mavi boncuk dağıttı. Kılıçdaroğlu, “Barış akademisyenleri ve Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verdiği tüm vatandaşlarımız iş başı yapacak. Ayrıca Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları neyi zorunlu kılıyorsa o doğrultuda hareket edilecek.” dedi.

LGBTİ ÜYELERİ TARAFINDAN FAHRİ ÜYELİK GELDİ 
Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl katıldığı bir programda insanların özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, “LGBTİ Türk aile yapısını niye bozsun. İnsanların yaşama şeklini siyasete alet etmem. İnsanların özgürlüğüne, inancına, saygı duymak zorundayız.” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan yine geçtiğimiz yıl CHP Genel Merkezi önünde basın açıklamasında bulunan 13 kişilik LGBTi üyesi bir grup, haklarının savunulduğu gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu LGBT’ye fahri üye yaptıklarını duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.