islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İngiltere’de İstifa Depremi! Peş Peşe Görevi Bıraktılar

İngiltere’de İstifa Depremi! Peş Peşe Görevi Bıraktılar

İngiltere’de art arda gelen istifa depremi yaşanıyor. Başbakanlıkta koronavirüs kısıtlamalarına rağmen gerçekleştirilen ve ‘Partygate’ skandalı olarak adlandırılan partilere büyük tepki gelmişti ve ülke gündemi sarsılmıştı. Son olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın 4 kıdemli yardımcısı peş peşe istifa etti.

İngiltere’de Başbakanlık’ta koronavirüs kısıtlamalarına rağmen düzenlenen ve basında “Partygate” skandalı olarak adlandırılan partilere gelen tepkilerin sonucunda, Başbakan Boris Johnson’ın 4 kıdemli çalışanı istifa etti. Başbakan Johson’ın üst düzey yetkililerinden İletişim Müdürü Jack Doyle ve Politika şefi Munira Mirza’nın istifalarını açıklamasından birkaç saat sonra Personel Şefi Rosenfield ve Baş Sekreter Reynolds görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

“AİLE HAYATIM KORKUNÇ BİR ZARAR GÖRDÜ”
İletişim Müdürü Jack Doyle istifa açıklamasında, “Her zaman 2 yıl bu görevi yürütme niyetindeydim ancak son haftalarda ülke içerisinde yaşananlardan dolayı aile hayatım korkunç bir zarar gördü” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANLIK SÖZCÜSÜNDEN ‘İSTİFA’ AÇIKLAMASI 
İngiltere Başbakanlık Sözcüsü istifalar hakkında yaptığı açıklamada, “Dan Rosenfield ve Martin Reynolds bugün Başbakan Johson’a istifalarını sundu ve Başbakan kabul etti. Her ikisine de Covid-19 salgını ile mücadele ve ekonomik iyileşme konusunda hükümete yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.