Çin’e Yönelik ‘Olimpiyat Ambargosuna’ Bir Ülke Daha Katıldı

Çin’in başkenti Pekin’de Şubat ayında yapılacak olan Kış Olimpiyatları’nı diplomatik olarak protesto etme kararı alan ülkeler giderek artıyor. Son olarak Japonya da Çin’e diplomatik temsilci göndermeme kararı aldı.

Çin’in başkenti Pekin’de Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Kış Olimpiyatları’nı diplomatik olarak protesto etme kararı veren ülkeler arasına Japonya da eklendi. İlk olarak ABD, olimpiyat oyunlarına diplomatik temsilci göndermeyeceği açıklamasında bulunmuştu.

Japonya da Çin’deki özgürlük ve insan hakları noktasındaki uygulamalar sebebiyle 2022 Kış Olimpiyatları’na diplomatik temsilci göndermeme kararı aldığını duyurdu. Diplomatik temsilci yerine Japon Olimpiyat komitesinden yetkililer Çin’e gidecekler. ABD ile birlikte oyunlara diplomatik temsilci göndermeyecek Japonya’nın da sporcuları olimpiyat oyunlarına iştirak edecek.

Söz konusu kararın Çin’le güçlü ekonomik bağlara sahip Japonya Çin, ilişkilerinde tansiyonu yükselteceği tahmin ediliyor. Çin daha önce olimpiyat oyunlarıyla ilgili diplomatik protesto yapan ülkelere misilleme yapacağını açıklamış fakat ayrıntılar hakkında bilgi vermemişti.

Çin de bu sene Tokyo’da gerçekleştirilen Yaz Olimpiyat Oyunları’na diplomatik temsilci göndermemiş yalnızca spor adamlarının oluşturduğu bir delegasyonla oyunlara katılmıştı.

Recent Posts

  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

51 dakika ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

2 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

3 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

3 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

3 saat ago