islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Çin’e Yönelik ‘Olimpiyat Ambargosuna’ Bir Ülke Daha Katıldı

Çin’e Yönelik ‘Olimpiyat Ambargosuna’ Bir Ülke Daha Katıldı
24 Aralık 2021 16:09
A+
A-

Çin’in başkenti Pekin’de Şubat ayında yapılacak olan Kış Olimpiyatları’nı diplomatik olarak protesto etme kararı alan ülkeler giderek artıyor. Son olarak Japonya da Çin’e diplomatik temsilci göndermeme kararı aldı.

Çin’in başkenti Pekin’de Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Kış Olimpiyatları’nı diplomatik olarak protesto etme kararı veren ülkeler arasına Japonya da eklendi. İlk olarak ABD, olimpiyat oyunlarına diplomatik temsilci göndermeyeceği açıklamasında bulunmuştu.

Japonya da Çin’deki özgürlük ve insan hakları noktasındaki uygulamalar sebebiyle 2022 Kış Olimpiyatları’na diplomatik temsilci göndermeme kararı aldığını duyurdu. Diplomatik temsilci yerine Japon Olimpiyat komitesinden yetkililer Çin’e gidecekler. ABD ile birlikte oyunlara diplomatik temsilci göndermeyecek Japonya’nın da sporcuları olimpiyat oyunlarına iştirak edecek.

Söz konusu kararın Çin’le güçlü ekonomik bağlara sahip Japonya Çin, ilişkilerinde tansiyonu yükselteceği tahmin ediliyor. Çin daha önce olimpiyat oyunlarıyla ilgili diplomatik protesto yapan ülkelere misilleme yapacağını açıklamış fakat ayrıntılar hakkında bilgi vermemişti.

Çin de bu sene Tokyo’da gerçekleştirilen Yaz Olimpiyat Oyunları’na diplomatik temsilci göndermemiş yalnızca spor adamlarının oluşturduğu bir delegasyonla oyunlara katılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.