islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4969
EURO
34,5845
ALTIN
2.477,01
BIST
9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Cinsel Akışkanlık ve Sapkınlık Nedir?

Cinsel Akışkanlık ve Sapkınlık Nedir?

Cinsel akışkanlık, terim gibi, bir kişinin cinsel tercihlerinin esnek olduğuna işaret ediyor olabilir. Pek çok insan kendini belirli bir cinsel yönelim türüyle tanımlama eğilimindedir.

Örneğin, biri kendini heteroseksüel, biseksüel, panseksüel, aseksüel, gay vb. olarak tanımlayabilir. Ancak, kendini cinsel olarak akışkan olarak tanımlayan kişiler belirli bir cinsel yönelim veya kimliğe bağlı kalmazlar. Bu etiketlerin hiçbirine atıfta bulunmazlar.

Cinsel olarak sıvı olduğunuzu düşünüyorsanız, yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. 2015 yılında yapılan bir çalışmada, kadınların %64’ü ve erkeklerin %52’si cinsel yönelimlerinin akışkan olduğunu bildirmiştir. Cinsel akışkanlık, belirli bir cinsel yöneliminiz olmadığı anlamına gelir ve zamanla değişebilir.

CİNSEL AKIŞKANLIĞIN TARİHİ

Tarihsel olarak, bir kişinin cinsel kimliği cinsiyetine göre belirlenir. Karşı cinsten üyelere ilgi duyanlar heteroseksüeldi ve aynı cinsiyetten üyelere ilgi duyanlar gey olarak kabul edildi. Bu katı ikilem, başka cinsel yönelimleri olan insanlara yer bırakmadı. Örneğin, kendini erkek ya da kadın olarak tanımlayan insanlara ilgi duyan biseksüel insanlar var.

Bazı insanlar biseksüelliği cinsel akışkanlığın en eski biçimlerinden biri olarak görür. Bununla birlikte, bazı cinsel açıdan akışkan insanlar, tipik cinsel yönelim terimlerinden herhangi biri tarafından etiketlenmemeyi tercih eder.

Cinsel açıdan akışkan olmak, cinsel yönelimin önemsiz olduğu anlamına gelmez. Sadece cinsel çekiciliğin başka bir kişinin cinsiyeti veya cinsel kimliği tarafından belirlenmediği gerçeğini vurgular. Cinsel akışkanlık yeni bir kavram değildir. Onlarca yıldır etrafta. Erotik plastisite, daha önce cinsel akışkanlığı tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Biseksüel, heteroseksüel veya gey olarak tanımlanan bazı kişilerin de cinsel akışkanlık dönemleri yaşayabileceğini belirtmek önemlidir. Cinsel çekiciliklerinde ve tercihlerinde farklı kalıplar gösteren herkes cinsel olarak akışkandır

CİNSEL OLARAK AKIŞKAN OLDUĞUNUZUN İŞARETLERİ NELERDİR?

Cinsel tercihleriniz zamanla değişirse, cinsel olarak sıvı olarak tanımlayabilirsiniz. Bazı araştırmalara göre, cinsel akışkanlığın en yaygın belirtileri şunlardır:

Biseksüel çekiciliğe sahip olmak, cinsiyetiniz ne olursa olsun, erkek veya kadından etkilenmek anlamına gelir.

Tutarsız cinsel davranış veya çekiciliğe sahip olmak.

Bir süre içinde cinsel olarak kime ve neye ilgi duyduğunuzda bir değişiklik yaşamak.

Cinsel yönelim altında eşcinsel, biseksüel, heteroseksüel veya diğer yaygın kavramlar olarak tanımlayabilir ve yine de cinsel olarak akışkan olabilirsiniz. Cinsel açıdan akışkan olmak, içinde bulunduğunuz duruma bağlı olarak farklı insan türlerinin sizden cinsel bir tepki uyandırabileceği anlamına gelir.

Örneğin, kendinizi uzun süre diğer kadınların arasında bulan heteroseksüel bir kadınsanız, bu kadınlardan bazılarına cinsel olarak ilgi duyabilirsiniz. İlginizi çeken bu kadınlar, heteroseksüel bir partner ararken çekici bulduğunuz erkeksi özelliklere veya diğer özelliklere sahip olabilir. Onlar da olmayabilir ve başka bir nedenden dolayı kendinizi onlara çekici bulabilirsiniz. Bu cinsel akışkanlıktır.

CİNSEL AKIŞKANLIK VE BİSEKSÜELLİK

İnsanlar biseksüellik ve cinsel akışkanlık terimlerini birbirinin yerine kullanma eğilimindedir. Ancak, her iki kavram arasında belirgin bir fark vardır.

Biseksüel insanlar, erkek veya kadın olan insanlara sürekli olarak çekici kalırken, cinsel açıdan akışkan olan insanlar, yaşamları boyunca cinsel arzularında sürekli değişiklikler yaşarlar. Ara sıra herhangi bir cinsiyetten insanlara cinsel çekim yaşayabilirler.

Bazı cinsel açıdan akışkan insanlar, birkaç yıl boyunca belirli bir cinsiyete karşı cinsel olarak çekici kalabilirler ve yalnızca periyodik olarak akışkanlık yaşarlar.

CİNSEL AKIŞKANLIK SAPKINLIĞINDAN KURTULMAK İÇİN ÇÖZÜM NEDİR?

Bunların tamamı ruhsal sapma, cinsel sapma veya cinsel bozuklukların sonucudur. Kendinde bu belirtileri gören, önce tövbe edip Allah’a yardım etmesi için dua etmeli ve imanlı bir terapistten psikolojik destek almalıdır.

Yürekten yapılan bir tövbe ve geri dönüş Cenab-ı Hakk tarafından elbette karşılık bulacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.