islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4290
EURO
34,8411
ALTIN
2.436,44
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

CİNSİYET DEĞİŞTİRME KOLAYLAŞTIRILDI

CİNSİYET DEĞİŞTİRME KOLAYLAŞTIRILDI
15 Nisan 2024 12:00
A+
A-

Almanya’da parlamento, isim ve cinsiyet değiştirmek isteyen kişilere idari prosedürü basitleştirmeyi öngören yasayı kabul etti.

Oylamada, tasarı lehine 374 “evet” 251, “oyu” çıktı. Yasa, kasım ayında yürürlüğe girecek.

Yeni yasa, 18 yaşın altındaki kişilerin yasal cinsiyetlerini ve adlarını ebeveynlerinin izniyle değiştirmelerine izin veriyor.

Yeni Yasa Ne Öngörüyor?

Kabul edilen yasaya göre 18 yaş ve üzeri yetişkinlerin yetkililere yalnızca üç ay önceden bildirimde bulunması gerekiyor.

Bu durumda Alman mevzuatındaki mevcut üç seçenekten yeni bir cinsiyet seçmek imkanı tanınacaktır.

Yeni yasada 14 yaşından küçükler için sadece ebeveynler veya vasiler cinsiyet değişikliği için işlem başlatabilecek.

Ebeveynleri böyle bir harekete karşı çıkacak olan 14 yaşından büyükler için kararı mahkemenin vermesi gerekecek.

Yeni düzenleme düşünme süresi de getiriyor. Değişim ancak üç aylık bir soğuma döneminden sonra uygulamaya girecek.

Cinsiyet değişikliği için yeni bir talep de ancak bir yıl sonra mümkün olabilecek.

Eski Prosedür Nasıldı?

LGBTQ toplumu bir süredir uzun, masraflı ve ilgili kişiler tarafından ‘aşağılayıcı’ olarak değerlendirdikleri prosedürün değiştirilmesini talep ediyordu.

Almanya’da cinsiyetlerini değiştirmek isteyenler iki psikolojik değerlendirmeye tabi tutuluyor ve sonuçta karar yetkisi mahkemeye aitti.

İNSANLIK ÇİZGİSİ

Allah’a ve Onun şeriati olan İslam’a inanamayanlar insanlık çizgisini koruyamazlar. Aşağılara yuvarlanmaya mahkumdurlar. Cinsiyet değişimi mi de bir yuvarlanıştır:

“Doğrusu biz, cinler ve insanlar arasından, kalpleri ve akılları olup da onlarla gerçeği kavramayan, gözleri olup da onlarla doğruları görmeyen, kulakları olup da onlarla hakikati işitmeyen nicelerini bu inatçı, önyargılı ve kibirli tavırlarından dolayı cehennemlik yapmışızdır.

İşte onlar, inanç, ahlâk ve erdemlilikten yoksun olmaları yönüyle tıpkı hayvanlar gibidirler, hatta daha da aşağı… Çünkü bunlar, —hayvanların aksine— kendilerini hakikate ulaştıracak akıl ve idrak yeteneğine sahip oldukları hâlde özgür iradeleriyle inkâra saplanmışlardır. İşte gaflet bataklığında yüzenler bunlardır.

Çünkü onlar Allah’ı gereğince tanımazlar. Zayıf ve aciz varlıkları ilâhlık mertebesine yüceltirken, zayıflık ve acziyet ifade eden birçok insanî özelliği Allah’a yakıştırmaya cüret ederler.”  (A’râf 179)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.