islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

TRT WORLD’DEN LGBT’NİN KARANLIK YÜZÜNÜ ANLATAN BELGESEL

TRT WORLD’DEN LGBT’NİN KARANLIK YÜZÜNÜ ANLATAN BELGESEL
10 Şubat 2024 12:44
A+
A-

Son yıllarda, özellikle ABD ve Avrupa’da yaygınlaşan “Cinsiyet İdeolojisi”, çocuklardan yetişkinlere geniş bir kesime dayatılıyor. Dolayısıyla bu durum toplumda büyük tepkilere neden oluyor. TRT World, LGBT lobisinin etkisi altında kalan mağdurların ve uzmanların görüşlerini aktaran bir belgesel hazırladı.

Cinsiyet İdeolojisi adı verilen kavram, son yıllarda çocuklara dahi dayatılıyor. Bu durum büyük tepkilere neden oluyor. Özellikle ABD ve Avrupa’da, lobicilik faaliyeti olarak sürdürülen bu ideoloji, kreşlerden itibaren yaygınlaşıyor ve toplumun geniş kesimlerine etki ediyor. Ancak, bu dayatmacı ideolojiye karşı artan tepkiler, toplumda önemli bir kamuoyu oluşturuyor. TRT World ekibi, bu konuya odaklanarak, mağdurların ve uzmanların gerçeklerini dünyayla paylaşıyor.

Uluslararası Haber Yayınları Dijital Kanal Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan belgeselde, LGBT lobisinin mağdurlarıyla yapılan röportajlar ve uzman görüşleri yer alıyor. “True Colours (Gerçek Renkler)” adlı belgesel serisi, dünyanın dört bir yanından gelen altı tanığın çarpıcı ifadelerini içeriyor. Bu belgesel serisi, TRT World’ün dijital platformlarındaki tüm hesaplarında eş zamanlı olarak yayımlanacak.

Belgesel, dünya genelinden mağdurların ve uzmanların LGBT lobisi tarafından yaşadıkları haksızlıkları aktarıyor. Farklı ülkelerden altı tanığın çarpıcı ifadeleri belgeselde yer alacak.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve okullarında LGBT lobisinin uyguladığı ayrımcılık ve baskı belgeselde ele alınıyor. Akademik özgürlüğü kısıtlanan bir akademisyen, fikirlerini beyan ettiği için iki kez işinden olan bir Hristiyan öğretmen ve LGBT lobisiyle mücadele eden İngiliz bir avukat belgeselin diğer konukları arasında yer alıyor.

Belgeselde, LGBT derneklerinin cinsiyet değiştirmesini teşvik ettiği bireyler, yaşadığı zorlukları anlatıyor. Psikolojik sorunlar ve intihar eğilimleri gerçek tanıklıklarla inceleniyor. Bunun yanı sıra, “özgürlük” adı altında başkalarının özgürlüğüne müdahale eden küresel LGBT lobisinin ve bazı şirketlerin bu kirli işten nasıl parasal kazanç sağladığı belgeselde detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Belgesel, cinsiyet değiştirme süreçlerinin, pedofiliye zemin hazırladığını belgeleriyle ortaya koyuyor. İngiltere’deki bir anne, çocuğunun yanlış yönlendirildiğini ve bu yüzden pişman olduğunu dile getiriyor.

Belgeselde, LGBT lobisinin uluslararası spor müsabakalarında yarattığı haksızlıklar da ele alınıyor. Kanadalı bir halterci, sessiz kalmayacağını belirtiyor.

Akademik özgürlüğün sınırlanması da belgeselde vurgulanıyor. İki kez işini kaybeden bir öğretmen ve LGBT lobisiyle mücadele eden bir avukat konu ediliyor.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: LGBT, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.