islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3863
EURO
34,7722
ALTIN
2.405,67
BIST
10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ÇOCUKLAR “HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU.

ÇOCUKLAR “HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU.
30 Ağustos 2023 10:52
A+
A-

Kur’an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul‘da düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinde, yüzlerce çocuk bir araya geldi. Cemaatle kılınan ikindi namazın ardından dualar edildi.

Namaz etkinliğine katıldıkları için mutlu olduklarını belirten çocuklar, Başakşehir Merkez Camii’ne kadar tekbirler, salavatlar ve “Hayat Namazla Güzeldir” sloganları eşliğinde yürüdü.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Ortaç; “Allah’ın insanların kendisine ibadet etmek için yarattığını belirterek; “Birinci görevimiz, bizi yaratan Allah’a ibadet etmektir. Bizi yaratan Allah, kendisine ibadet etmemizi, O’na şükretmemizi istiyor. Bizi yaratan Allah bizi; bir böcek, kuş, fil bitkisi, taş olarak yaratabilirdi ama Allah bize çok değer verdi, insan olarak ortaya çıkardı. Namazı olanın İslam dinine mensup olduğu anlaşılabilir, namazı olmayanın hangi din mensubu olduğunu nereden bileceğiz. Namaz hayatın özü, huzuru ve huzurun sürmesidir. İnsanın en mutlu olduğu an namaz ve namazdan sonraki andır. İnsanın dünyada yaşadığı süre boyunca en çok aradığı şey huzurdur ve mutluluktur. Mutluluk ve huzur da namazdadır.” ifadelerini kullandı.

HABER YORUM

Çocuklarımızın namaza alıştırılması, ahlaklı, doğru ve dürüst birer insan olması yolunda atılacak en önemli adımdır. Bu sebeple Kur’an Nesli Platformu’nu hayırlı bir hizmete imza attıkları için kutluyor, bu tür organizasyonlara devam etmelerini canı gönülden arzu ettiğimizi dile getirmek istiyoruz.

Namazsız bir hayatın anlamsız bir hayat olduğunu, hayatın namazla güzelleşeceğini ve anlam kazanacağını çocuklarımıza anlatmak ve namazı sevmelerini sağlayabilmek adına atılacak her adımın ecir ve sevabı büyük olacaktır.

Bu konuda yüce rabbimizin şu emrini tekrar hatırlamakta fayda var.

“Ailene ve ümmetine namazı emret. Kendin de onu kılmaya sabırla devam et. Biz senden rızık istemiyoruz; üstelik seni de biz rızıklandırıyoruz. İyi bilin ki, hayırlı son, kalpleri Allah’a saygı ile dopdolu olup günahlardan sakınan ve ilâhî buyruklara uyanların olacaktır.” (Ta Ha suresi 132)

MİRATHABER.COM.