Dünya

Covid 19’un 5. Dalgasına Yakalanan Avusturya Sokağa Çıkma Yasağı İlan Etti

Koronavirüsün 5. dalgası Avrupa’da şiddetini gösteriyor. Bir çok Avrupa ülkesi ek tedbirler alırken, Avusturya hükümeti, yeniden sokağa çıkma yasağı ve evlere kapanma karar aldı.

Bugünden itibaren Avusturya’da birincil ihtiyaçlara ait olmayan her şey kapatılıyor. Okullar hariç, tüm nüfus için sokağa çıkma yasağı getirildi.

Getirilen kısıtlamaların detayında “aşı olanlar 20 gün boyunca sokağa çıkabilecek. Ve 3 hafta sonra onlar da tam yasak kapsamına” alınacaklar.
Avusturya hükümeti, diğer yandan da , koronavirüs enfeksiyonuna karşı aşılamanın tüm yetişkin nüfus için zorunlu hale geleceği yasal düzenlemeler geliştirmeyi ve kabul etmeyi planlıyor.
Avusturya hükümeti, enfeksiyonların daha fazla yayılmasını önlemek için AB’de herkese bu kadar katı kısıtlamalar getiren ilk ülke oldu.
Noel tatilinin bir ay sonra başlayacağı ve birçok Avrupalının her zamanki gibi kayak yapmak için dağlara koşacağı düşünülürse, yeni başbakanın bu hareketi mantıksız veya diktatörce görünmüyor, ancak Viyana’nın tek başına kapatılmasının maliyeti günlük olarak yaklaşık 50 milyon Euro’ya mal olacağı belirtiliyor.

Diğer yandan, virüsün 5. versiyonunun hızlıca yayıldığı Hollanda hükümeti de yeniden kısıtlamaları geri getirdi. Hükümet, yeniden spor salonlarını, restoranları ve barları kapatmayı gündeme getirdi.

Resmi istatistiklere göre hem Avusturya hem de Hollanda, yalnızca toplu aşılama ile elde edilebilecek nüfus bağışıklığı düzeyinde “geride kalanlar” arasında bulunuyor.
Avusturyalıların sadece yüzde 64’ü aşı yapmış durumda. Hollanda’daki aşılı oranı Avusturya’dan daha da düşük. DSÖ,
Brüksel’deki ilgili makamlar, özellikle Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ve Avrupa Komiseri (Avrupa Sağlık Bakanı) Stella Kyriakides, Topluluk üyesi devletlerin yetkililerini muhtıralarla bombardıman etmeye başladılar ve acil eyleme geçildiğini bildirdiler.

Recent Posts

  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

1 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

2 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

3 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

4 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

5 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

5 saat ago