islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
ALTIN
2.509,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

CÜBBELİ, MURAT ÜLKER VE ODATV

CÜBBELİ, MURAT ÜLKER VE ODATV
14 Temmuz 2022 19:22
A+
A-

CÜBBELİ AHMET

 Cübbeli dertli. Allah’a ortak koşucu bir hurafecilikle  Kutbul-aktab (evreni yönetenlerin başı) olarak nitelediği, sayesinde şöhrete erdiği, postuna oturmak istediği ve bazı kurumlarca da oturtulmak  istendiği Mahmut Efendinin teçhiz ve defin işlerine karıştırılmadı. Üstelik uzaklaştırıldı.

Hakkını yemeyelim. Hurafeleri ve şahısların onurlarına  saldırıları ile temayüz eden Cübbeli öyle geçiştirilecek  bir kişi değildir.

Mahmut efendinin şeyhliğinde öne çıkan  İsmailağa’nın Mahmut efendiden sonra ünlenen ve ünlendirilen kişisi Cübbeli oldu.

İki cinayetin işlendiği ve tehditlerin yapıldığı İsmailağa öyle kendi haline bırakılacak bir yer değildi. Zann-ı galibimize  göre bırakılmadı da.

Cübbeli medrese eğitimli sıradan bir hocadır. Öyle Fatih Altaylı, Veyis Ateş, Nevzat Çiçek ve Ahmet Hakan gibi merkez medyanın bilinen televizyoncularıyla aylarca ve saatlerce programa çıkarılacak bilgisi ve özgün özellikleri yoktur. Üstelik -istenildiği an örneklendirebileceğimiz- hurafeleri de pek çoktur. Böyle iken parlatılarak gündemde tutuldu.

Yetmedi, derin kaynaklı bilgiler gereken konularda örneğin  “Müslümanlar arasında şu kadar şu kadar silahlı örgütler var” diyerek bize göre  kendini açığa vurduğu beyanları da oldu.

Oda TV Cübbeli İlişkisi de Karanlık

Oda TV İslam’ın hayrına olacak adımlar atmaz, haberlere yer vermez ama Cübbeli ile ilgili haberlere sürekli olarak yer verir. İlişkileri biraz karanlık.

Oda TV’nin 10 Temmuz 2022 tarihli  haberi de şöyle:

Cübbeli MİT raporunu açıkladı

 Alpaslan Türkeş’in kendisine anlattığını dile getiren Cübbeli Ahmet, raporda tarikatın 25 sene önce 2 milyon müridinin bulunduğunu, şeriatçı oldukları ancak “İrancı” olmadıklarına dair bilgiler olduğunu aktardı…”

Merhum Türkeş gibi bir siyasi lider, özel bir girişimle Cübbeli gibi sıradan bir kişiye Mit raporunu nasıl açıklar?

Bizce Cübbeli, Mahmut efendi sonrasında İsmailağa şeyhliğine hazırlatıldı. Ama yapılan çalışmalar sonuç vermediği gibi ters tepti gibi görülüyor.

İsmailağa, yeni şeyhini ilan ederek Cübbeliye Mahmut efendiye halef olma yolunu kapadı. Ama şimdilik.

Dileriz ihtiraslar ayrılık/parçalanma sebebi olmasın. İsmailağa da düzene paralel yürüyüşünü ve şekilciliğini aşarak İslam’ı bir hayat düzeni olarak algılamaya çalışsın.

 

MURAT ÜLKER

Geçmişte hangi kurumlar aracılığıyla  ne ölçüde desteklenip desteklenmediği kamuca bilinmiyor ama ilgili ve bilinçli Müslümanlar Ülker ailesini Biz’den bilir, Ülker ürünlerini kültürel cihad olarak alırdı.

Murat Ülker beyin büyük miktarlar  faize bulaşarak verdiği faizleri  Ülker ürünlerinin maliyetine yükleyerek bu  fakir millete ödetmesine haklı olarak  tepki  verildi.

Oda TV yukarıda değindiğimiz gibi İslam’ın hayrına iş yapmaz ama Murat beyin yazılarını alıntılıyor. Sebebini bilen varsa açıklasın!

Oda TV Murat beyin “Kur’ânı nasıl okuyalım” başlıklı uzunca yazısını da alıntıladı. Bayramın ikinci günü okuduğumuz bu yazısıyla -ODA TV’nin ifadesiyle- “birilerine meydan mı okundu” bilemeyiz.

İslam’ın tebliği hiç kimsenin tekelinde değildir. Murat Ülker de yazabilir ama bizim ondan beklediklerimiz farklıdır. Onlara yoğunlaşmalıdır:

  1. Murat bey Allah’ın ve Elçisinin savaş açtığı Milletimizin kanını emen faizli işlemleri bıraktığını açıklamalıdır.
  2. Faizin sebep olduğu maddi ve manevi zararları beyan etmeli, faizden uzak durulması için uyarılarda bulunmalıdır.
  3. Bankalaşan finans kurumlarıyla geçmişte olduğu gibi örtülü bir ilişkisi varsa sonlandırmalı ve bunu da açıkça  dile getirmelidir.
  4. Kâr eden başarılı şirketlerinin birkaçını olsun halka açmalı, faiz sistemiyle mücadelede müessir olacak tek ve etkili bu yolun yani devlet denetimli borsaya yönelişin  öncüleri arasında yerini almalıdır.
  5. AR-GE çalışmalarını artırarak ürünlerin ambalaj atıklarının doğal çevreye zarar verici olmasını engellemelidir.
  6. Ülke ekonomisi ile ilgili yapıcı görüşlerini açıklamalıdır.

       EYMEN ERDEMLİ

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.