islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

CUMANIN KAZA EDİLEMEYECEĞİNİ BİLMEYEN CAHİL SİYASİLER

CUMANIN KAZA EDİLEMEYECEĞİNİ BİLMEYEN CAHİL SİYASİLER
2 Aralık 2023 11:00
A+
A-

Cuma namazı vaktinde konuşmaya başlayan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ezanla birlikte Cuma namazı için alandan ayrılan Hakkarili vatandaşlara, ayrılmamalarını, cumayı hep beraber kaza edeceklerini söyledi.

Haber böyle…Biz de ihtimallere değinip haberi  yorumlayalım:

a.) Tuncer Bakırhan HEDEP’in Eş Genel Başkanı

Bu konumda olan bir insanın, cuma namazı kılmasa da Hakkarili erkek vatandaşlarımızın büyük bir kısmının Cuma namazını kıldığını bilmesi lazım.

Hadi o bilmiyor teşkilatın bilmesi lazım.

Demek ki teşkilatta da Cuma namazı kılan etkili bir yetkili yok.

Halkını tanımayan bir teşkilat nasıl hizmet verebilir?

b.) Diğer bir ihtimal de şu: Tuncer Bakırhan Cuma namazını biliyor ama ateist veya deist olduğu için Cuma namazı kılmadığından kılınmasını da önemsemiyor. Ama halkın dağılmasına da bir anlam veremediğinden tepki koyuyor.

c.) Üçüncü bir ihtimal de Tuncer Bakırhan’ın müminlere farz kılınan Cuma namazının diğer namazlar gibi kaza edilemeyeceğini bilmiyor. Ya da biliyor da alandan ayrılmayın diyerek alay ediyor.

Böylesine inançsız veya cahil adamlar ülkemizde nasıl siyasiliğe soyunuyor anlamak mümkün değil.

İnsan inançsız olabilir ama bilerek veya bilmeyerek halka saygısız olabilecek türden bir cehalet ve de duyarsızlık içinde olmamalıdır.

Sistem laik olur ama insan laik olamaz, olursa kâfir veya münafık olur.

Konu edinmişken soralım Hedep böyle de CHP farklı mı? Gerçekten merak ediyoruz CHP üst yönetiminden Cuma namazına inanan veya kılan var mı?

Mirathaber.com

Cuma namazı    HEDEP      TUNCER BAKIRHAN