islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abu Dabi’ye Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abu Dabi’ye Gidiyor
14 Şubat 2022 10:24
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük resmi bir ziyaret için bugün Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyor. Ziyaret öncesi BAE medyasında çıkan haberlerde, görüşmelerle ilgili “iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi için altın fırsat” ifadeleri kullandı. BAE’de ziyaretle ilgili yayınlar bununla sınırlı kalmadı. Erdoğan da ülkede yayımlanan Khaleej Times gazetesinin Türkiye özel eki için bir yazı kaleme aldı.

Yazıda Erdoğan “Türkiye, dış politikada çıkarları ile barış ve istikrar arasında denge kurmaya çaba sarf eden nadir ülkelerden birisidir. Türkiye olarak, Birleşik Arap Emirlikleri’nin güvenlik ve istikrarını kendi ülkemizin güvenlik ve istikrarımızdan ayrı görmüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu bağlamda da iş birliğimizi derinleştirmenin önemine gönülden inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, dokuz yıllık gerilimin ardından geçen yıl ikili ilişkilerin normalleşmesi için atılan adımların ardından geliyor. 24 Kasım’da Al Nahyan’ın ziyaretinde enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarını kapsayan dokuz yatırım anlaşması imzalanmış; Abu Dabi Kalkınma Holdingi’nden anlaşmalar için 10 milyar dolarlık fon tahsis edilmişti.

Erdoğan’ın ziyareti öncesi Abu Dabi’de bulunan ülkenin en yüksek binası Burj Halifa’ya Türk bayrağı yansıtıldı, Türkçe “hoş geldiniz” yazıldı ve İstiklal Marşı çalındı. Görüntüleri, Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tuncer Tugay sosyal medya hesabından paylaştı:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.