islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2864
EURO
37,1973
ALTIN
3.015,01
BIST
8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-İspanya İş Forumu’nda Dünyaya Seslendi: “İsrail Ateşkese Öldürerek Yanıt Verdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-İspanya İş Forumu’nda Dünyaya Seslendi: “İsrail Ateşkese Öldürerek Yanıt Verdi”
13 Haziran 2024 15:30
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-İspanya İş Forumu’nda Dünyaya Seslendi: “İsrail Ateşkese Öldürerek Yanıt Verdi”

Erdoğan’dan İspanya ile İşbirliği Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İspanya ile ilişkileri “kazan kazan” ilkesiyle geliştireceklerini belirtti. Hükümetler arası zirve toplantısının temel sütununun bu ilkeye dayandığını vurguladı. Erdoğan, “Potansiyelimiz bizlere daha ileri gitme cesareti veriyor” dedi. Bu kapsamda, bankalar ve finans kuruluşları arasındaki ilişkilerin güçleneceğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye bölgemizin cazibe merkezidir. Hükümetler olarak atılacak adımları destekleyeceğiz. Siz çalıştıkça, yatırım yaptıkça biz de her daim sizin yanınızda olacağız” diye konuştu.

Gazze’deki Mezalime Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına da sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Ateşkes çağrılarına kan dökerek karşılık veren şımarıklıkla karşı karşıyayız. Gazze’de 16 bini çocuk, 37 binden fazla insan göz göre göre katledildi. Kiliseler, camiler, okullar, sivil kampları bombalandı. Masum siviller kurşunların hedefi oldu” ifadelerini kullandı. Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in, Gazze’deki mezalim karşısındaki tavrını takdir ettiğini belirtti. “İspanya’nın; İsrail mezalimi karşısındaki tutumunu memnuniyetle karşıladığımızı burada bir kez daha belirtmek istiyorum. Sanchez’in tavrını tebrik ediyorum. İspanya hükümetine ve halkına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Ortaklıklar ve Ekonomik İşbirliği

Erdoğan, Akdeniz’in iki yakasında yer alan ülkeler arasındaki ilişkilerin yeni ortaklıklara vesile olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin deprem felaketine rağmen toparlanma sürecini başarıyla sürdürdüğünü vurguladı. Erdoğan, “Geçen yıl yaşadığımız deprem felaketine rağmen yüzde 4,5’luk bir büyüme kaydettik” dedi. Bugün imzalanacak anlaşmalarla iş birliğinin zeminini daha da güçlendireceklerini belirtti. Erdoğan, “Dünyamızın savaşlarla ve katliamlarla sarsıldığı şu günlerde ittifakın önemi daha da artıyor” diye konuştu.

İspanya-Türkiye İş Forumu’nda Gündem

İspanya-Türkiye İş Forumu, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Erdoğan, “Bugün imzalanacak anlaşmalarla iş birliğimizin zeminini daha da güçlendireceğiz” dedi. Forumda, Türkiye’nin ekonomik potansiyeli ve cazibe merkezi olma özelliği vurgulandı. Erdoğan, “Bankalarımız ile finans kuruluşlarımız arasındaki ilişkiler güçleniyor” diyerek ekonomik işbirliğine dikkat çekti.

Bölgesel Barış ve İşbirliği Çağrısı

Erdoğan, bölgesel barış ve işbirliğinin önemine de değindi. İspanya ile ilişkilerin yeni ortaklıklara vesile olduğunu belirtti. Erdoğan, “Akdeniz’in iki yakasında yer alan ülkelerimizin sahip olduğu ilişkiler yeni ortaklıklara vesile oldu” dedi. Ayrıca, Türkiye’nin deprem felaketine rağmen ekonomik toparlanma sürecini başarıyla devam ettirdiğini vurguladı. Erdoğan, “Geçen yıl yaşadığımız deprem felaketine rağmen yüzde 4,5’luk bir büyüme kaydettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye-İspanya İş Forumu’nda yaptığı bu önemli açıklamalar, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirme çabalarını ve bölgesel barışa verilen önemi ortaya koydu. Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki mezalimine karşı sert bir duruş sergileyerek, uluslararası toplumu da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in Gazze konusundaki tavrı ise Erdoğan tarafından takdirle karşılandı. Bu işbirliği ve dayanışma, Akdeniz’in iki yakasında barış ve refahın artmasına katkı sağlayacak…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.