islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Yemen Sana Hükümeti Tutuklu Değişimine Hazır

Yemen Sana Hükümeti Tutuklu Değişimine Hazır

Mirat Haber Ajansı

Yemen başkentindeki Sana merkezli ve ülkenin çoğunu elinde tutan Husi rejim, Pazar günü, savaşan iki rakip arasında büyük bir esir takasından bir gün sonra, bütün mahkumları Suud destekli hükümet ile değiştirmeye hazır olduklarını bildirdi. Husi hükümetinin lideri Muhammed Ali el-Husi Twitter’da yaptığı açıklamada, Suud destekli hükümetin eski Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi de dahil olmak üzere tüm tutukluları değiştirmeye hazır olduklarını belirtti. Es-Subeyhi Mart 2015’te Husilerce yakalanmıştı. İran tarafından desteklenen El-Husi, Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından tutulan mahkumlara işkenceleri araştırmak için bağımsız bir komisyon kurulması çağrısında da bulundu.

Geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günleri, Suud destekli Yemen hükümeti ve İran destekli Yemen hükümeti  isyancılar Uluslararası Kızıl Haç Komitesi’nin (ICRC) gözetiminde tutukluları değiştirdi. 27 Eylül’de ICRC ve BM tarafından yapılan ortak bir açıklama, Cenevre’de savaşan iki rakip güç arasında 15’i Suudi ve dördü Sudanlı olmak üzere 1.000’den fazla mahkumu değiştirmek için bir anlaşma yapıldığını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.