islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VLADİMİR PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VLADİMİR PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
24 Haziran 2023 16:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wagner‘in (Paralı asker) başlattığı isyanla mücadele eden Rusya lideri Vladimir Putin‘le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, yaptığı telefon görüşmesinde Putin‘e, tam desteğini iletti.

Rusya‘nın paralı asker grubu Wagner‘in dün akşam başlattığı isyan bütün dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Rusya’nın bazı bölgelerinde karışıklıklar yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüşerek, ayaklanma karşısında Putin’e tam destek verdiğini iletti.

Kremlin‘den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Rusya yönetimine desteğini ilettiği belirtildi.

HABER YORUM

Darbe ya da darbe girişimleri, maalesef dünyanın her tarafında yaşanabiliyor.

Darbe konusunda en deneyimli ülkelerden birisi de Türkiye… Ülkemiz, en son 15 Temmuz 2016 tarihinde paralel yapı Fetö’nün darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış, basiret sahibi halkımızın dirayetli duruşuyla bu darbe girişimini önlemiştik

Meşru bir devlete ve hükümete darbe ya da darbe girişimi, kimsenin tasvip edemeyeceği bir durum değildir.

Hafızamızı biraz zorlarsak, 15 Temmuz 2016 tarihinde, darbe girişiminden hemen sonra Cumhurbaşkanımızı ilk arayan ve desteğini sunanlardan birinin Vladimir Putin olduğunu hatırlarız.

Uzmanlar, Wagner’in giriştiği darbenin, salt bir darbe girişimi olmadığı kanaatinde. Böyle bir darbenin, Türkiye dahil bölgede ki birçok ülkeyi olumsuz etkileyeceği görüşünde birleşen uzmanlar, şimdi darbe girişiminin arkasında ki gücün kim ya da kimler olduğunu sorguluyorlar.

Askeri strateji uzmanları, Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiği bir ortamda, ABD ve Batı’nın, NATO ülkesi olmadığı halde  Ukrayna’ya verilen büyük desteğin, Wagner’e de verilmiş olabileceği değerlendirmesinde bulunuyorlar.

MİRATHABER.COM

Recep Tayyip Erdoğan   Vladimir Putin     Wagner    15 Temmuz 2016  ABD   NATO