islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osman Kavala Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osman Kavala Açıklaması
3 Şubat 2022 12:30
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala ile ilgili “Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bunu çok net söylüyorum. Şu anda bizim mahkemelerimizin de vermiş olduğu bir karar var. Bunun dışında AİHM ne demiş Avrupa Konseyi ne demiş biz çok fazla ilgilendirmiyor. Çünkü biz bir defa kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya seyahatinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

Ortak gündemimizde önemli bölgesel, uluslararası konularda fikir teatisinde bulunacağız. Salgına rağmen geçen sene 2 milyonu aşkın Ukraynalı dostumuzu Türkiye’de misafir ederek yeni bir rekora imza attık. 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine kararlı adımlarla ilerliyoruz. İmzalayacağımız serbest ticaret anlaşmasının bu hedefe kısa zamanda bizi ulaştıracağına inanıyorum.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ 
Bölgede yaşanan gerilimi yakından takip ediyoruz. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğimizi her platformda dile getiriyoruz. Bölgede barışı hakim kılmak için diyaloğa davet ediyoruz. Bölgemizde barış ve güven ortamının tesisi amacıyla üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum.

OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI 
Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bunu çok net söylüyorum. Şu anda bizim mahkemelerimizin de vermiş olduğu bir karar var. Bunun dışında AİHM ne demiş Avrupa Konseyi ne demiş biz çok fazla ilgilendirmiyor. Çünkü biz bir defa kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara da kusura bakmasınlar bizim saygımız olmayacaktır.

SIĞINMACILARIN ÖLÜMÜ 
Her şeyden önce 12 insanın orada donarak ölümüne seyirci kalmak yenilir, yutulur bir şey değil. Bu konuyla ilgili olarak AB ve dünya sessiz kalmıştır. Bundan sonraki adetlerini değiştireceklerini hiç düşünmüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.