islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yeni yasayı protesto eden Hindistanlı çiftçiler gösterileri artırdı

Yeni yasayı protesto eden Hindistanlı çiftçiler  gösterileri artırdı
Mirat Haber Ajansı

Hintli çiftçiler, protestolarını yoğunlaştırıyor. Kalabalık çiftçi kitleleri, özel şirketlerin tarım sektörüne doğrudan erişmesine izin veren, tahıl tedarikini ve fiyatlandırma kurallarını elden geçirmeyi amaçlayan üç yeni tarım yasasına karşı çıkıyor. Öfkeli çiftçiler, Başbakan Narendra Modi’nin yasaların çiftçilerin gelirini ikiye katlayacağına dair sunduğu güvenceleri reddetti ve Yeni Delhi yakınlarında protesto düzenlediler. Hükümet yetkilileri ve çiftçi sendika liderleri arasında yapılan ve altı tur süren görüşmeler, Modi hükümetinin karşı karşıya olduğu sorunu çözmede başarısızlıkla sonuçlandı. Bu üç yasaya da karşı 30 gruptan biri olan Sanyukta Kisan Andolan’ın (Birleşik Çiftçilerin Protestosu) lideri, Kamal Preet Singh Pannu, yüzlerce çiftçinin şikayetlerini dile getirmek için Yeni Delhi’ye traktörlerle destekli bir yürüyüşü başlatacağını bildirdi.

Yerel yetkililer, çok sayıda çiftçinin Yeni Delhi’ye girmesini önlemek amacıyla barikatlar kurarak ve polis konuşlandırarak güvenlik önlemlerini artırdı. Çiftçiler, hükümetin tedarik prosedürlerini elden geçirmesi ve ürünlerini satmaları için daha fazla seçenek sunduğu söylenen üç yasayı protesto ediyorlar. Ayrıca muhalefet partileri ve bazı üst düzey ekonomistler de protestolara destekliyor. Federal hükümetin eski baş ekonomi danışmanlarından Kaushik Basu, Twitter’da yeni yasaların kusurlu olduğunu ve çiftçilere zarar vereceğini yazdı. Basu, Hindistan tarım yönetmeliğinin değişmesi gerekse de, önerilen yeni yasaların çiftçilerden çok şirket çıkarlarına hizmet edeceğini ifade etti. Cumartesi günü Yeni Delhi’de düzenlenen bir endüstri etkinliğinde Modi hükümetinin bakanları, önde gelen sanayicilere ve işletmelere yeni yasaların faydalarını çiftçilere açıklamaları için çağrıda bulunmuştu.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.