islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı: Gençlerden, iftihar verici haberler bekliyoruz

Cumhurbaşkanı: Gençlerden, iftihar verici haberler bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gençlere, hayallerinizin peşinden koşun mesajı verdi. Erdoğan  Kendi birikimleriyle siyaset basamaklarını tırmanmak yerine başkalarının emeğine basarak yükselmek isteyenleri göreceksiniz. Sakın örnek almayın, diye seslendi.

Mirat Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere, gençlere oyunda oynaşta olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elini taşın altına koyan Fatih’in torunları olduğunu söyledi.  Gençlerin, üniversitede ilim yapan, tarlada alın teri döken, her alanda Türkiye’yi omuzlayan güçler olduğunu ve aklını, ruhunu ve geleceğini sınır ötekisindeki hainlere veren değil, kendi ülkesine hizmet etmeyi temel gören fazilet abideleri olduğunu belirtti. Gençlerin, Yunus’un diliyle seslenen, Mevlana’nın gönlüyle bakan Hacı Bektaş’ın, kalbiyle seven Anadolu’nın evlatları olduğunu belirten Erdoğan yarının Türkiyesi’nin gençlerin omuzlarında yükseleceğini ifade etti.

“Hayallerinizin peşinden koşun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Sizlerle her bir araya gelişimde ısrarla hayal kurmanızı, hayallerinizin peşinde koşmanızı istiyorum. Biz hayalimizi de hedefimizi de hayatımızı da mücadelemizi de Allah’ın rızasına ve millete hizmete adayan bir anlayışın sahipleriyiz. Üzüntüyle belirtmemiz gerekir ki uzunca süre bizi oyalamayı başardılar. Nice fikir ve sanat insanımız ömrünü bu yolu açmaya vakfetti. Siyasette ise Menderes’ten Özal’a, Erbakan’dan Türkeş’e kadar vizyon sahibi liderler bu mücadeleyi sürdürdü. Gençlerin 15 Temmuz’u unutmamasını ve bu tarihi mücadeleyi başarıya ulaştıranın kend ileri olduğunu aynı zamanda yeni şahlanışın altyapısını kuruduklarını ifadelerine ekledi.

Gençlere aykırı görüşleri çağdaşlık olarak almamaları tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi siyasi tecrübeleri ile yaşadığı olaylar çerçevesinde gençlere öğütte bulundu. Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de kötü örneklerin olduğunu ifade etti. Başkalarını kötüleyerek, çıkarları için insanları ezerek yükselmeye çalışanları ve bu kişilerin fitneyi, iftirayı, siyasetin merkezine koyacağı uyarısında bulundu. Ayrıca değişimin kaçınılmaz olduğunu ama ilkesizliği, arsızlığı, ilkelliği yüceltmeye çalışmanın nafile olduğunu da vurguladı. Kendi marjinal görüşlerini, fıtrata aykırı görüşlerini çağdaşlık olarak pazarlamak isteyenleri örnek almayın uyarısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.