Cumhurbaşkanı’ndan % 50’ye Kadar İndirim Olabilir!

Yeniden değerlendirme oranıyla birlikte en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 1.431 liraya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girerek, bu artış oranını % 20’ye çekebileceği ifade ediliyor.

AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 25 milyondan fazla araç sahibini alakadar eden 2022 yılı MTV konusu hakkında indirim yetkisini kullanabileceği söyleniyor.

Yeniden değerleme oranı ile, 2022 yılındaki vergi, harç ve cezalarda % 36,2 artış olacağına dair Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklaması, kasım ayı sonunda Resmî Gazete’de yayınlanmıştı. Bu artışla beraber, 2022 yılı için en düşük MTV tutarı 1.431 liraya çıktı.

Şu anda piyasada en çok kullanılan ve motor hacmi 1.301 cc-1.600 cc olan araçlarda ise en düşük MTV 1 1830 liradan 2 bin 492 liraya yükselmişti.

Cumhurbaşkanı’nın % 50’ye Kadar İndirme Yetkisi Var

2022 yılında MTV oranlarında % 36,2 artış olacağı yönündeki kararın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu oranı % 50’ye kadar indirme yetkisi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılında bu yetkisini kullanmış ve MTV’deki % 22,57’lik artışı % 12’ye düşürmüştü. AK Parti kurmayları, geçen sene yapılmış olan bu indirimle MTV’nin, TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon oranındaki artışla sınırlı kaldığını anımsattı.

Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sene de aynı yolu izleyebileceğini ifade ederek, % 36,2 olarak belirlenen yeniden değerleme oranını MTV için % 20’ye indirebileceğini dile getiriyor. İndirime ilişkin Cumhurbaşkanı kararının ay sonuna kadar Resmî Gazete’de yayınlanması bekleniyor.

MTV’deki Artış % 20 ile Sınırlı Kalacak Olursa…

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki artış, % 36,2 yerine % 20 ile sınırlı kalacak olursa, (1-3 yaş aralığındaki) motor silindir hacmi 1.300 cc ve aşağısında olanların ödemesi gereken vergi tutarı 2022 yılında, 1.431 liradan 1.256 liraya düşecek.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

4 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

4 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

6 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

7 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

8 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

9 saat ago