islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanı’ndan’teknoloji bağımlılığı’ uyarısı: Hayattan koparıyor

Cumhurbaşkanı’ndan’teknoloji bağımlılığı’ uyarısı: Hayattan koparıyor
27 Kasım 2017 12:33
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan,’Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde’ konuştu. Erdoğan, “Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji maalesef giderek bizi hayattan koparıyor. Sorumluluk sahibi bireyler olarak bu gidişatı eli kolu bağlı izleyemeyiz” dedi.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,’Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde’ konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Dünyanın en büyük bilişim firmalarının merkezi olan Amerika aynı zamanda hayatlarında teknolojiyi topluluklara dondurmuş topluluklara da ev sahipliği yapıyor.

Bize göre asıl mesele teknolojiyi nasıl anladığınız ve onu hayatınızın neresine yerleştirdiğinizdir. Biz modern tabirle teknofobik insanlar değiliz. Biz bilimsel gelişmelerin niçin kullanıldığına bakarız.
“Bunların yaptığı zihni bağımlılık”

Bugün nükleer silahları yasaklama anlayışını savunan zihniyetlere baktığımızda onlarda nükleer başlıklar var ama siz yapamazsınız diyor. Hemen parmak sallamaya başlıyorlar. Bu da bir bağımlılık, bu bir zihni bağımlılıktır.

Öğrencilerin bilgisayar, internet, telefon ve televizyon ile geçirdiği süre, günde 6 saat. Buna karşın ders kitabı ve dergi gibi diğer yayınlara ayırdıkları süre ise 1 saati bulmuyor. Yeni model telefon için saatlerce kuyruk bekleyenler var. Telefonuyla özçekim yaparken düşen, kaza yapan, sakatlanan hatta vefat eden insanlara dair haberleri yüreğimiz parçalanarak takip ediyoruz.
“Bu gidişatı eli kolu bağlı izleyemeyiz”

Dost meclislerindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmaları aldı. Mekke’de, Medine’de bile insanlar ibadet yerine telefonlarıyla vakit geçiriyor. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji maalesef giderek bizi hayattan koparıyor. Sorumluluk sahibi bireyler olarak bu gidişatı eli kolu bağlı izleyemeyiz. Türkiye olarak bu konuda diğer ülkelere oranla daha iyi durumdayız. Fakat tehlike dağdan gelen bir çığ gibi büyümekte.

Çocuklarımızı teknolojiden uzak tutmak yerine, onlara teknolojiyi bilinçli kullanmanın yöntemini göstermeli ve onun eğitimini vermeliyiz.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.