islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tataristan’da okul saldırısında 9 kişi öldü

Genç bir silahlı adam, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin bölgesel başkentindeki bir okula bomba ve ateş açtı.

Tataristan’da okul saldırısında 9 kişi öldü

Genç bir silahlı adam, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin bölgesel başkentindeki bir okula bomba ve ateş açtı.

Mirat Haber Ajansı

Genç bir silahlı adam, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin bölgesel başkentindeki bir okula bomba ve ateş açtı. Yüzlerce kişi dumanla dolu binadan kaçarken, saldırıda dokuz kişi öldü. Olay, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e silahların kısılması emrini verdi. Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, 11 Mayıs’ta 175 Nolu Okul’a düzenlenen saldırıda yedi öğrenci, bir öğretmen ve okuldaki bir başka kadın çalışanın öldürüldüğünü belirtti. Tataristan İçişleri Bakanlığı’na göre olayda 21 kişi yaralandı. Yoğun bakıma alınan 6’sı çocuk 18’i öğrenci.

Teenager held after nine killed in school shooting in Russia | News and Star

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Moskova’nın 700 kilometre doğusundaki Kazan şehrine, içinde doktorlar ve tıbbi ekipman bulunan bir uçak gönderdi. Sağlık ve eğitim bakanları Mihail Murashko ve Sergei Kravtsov da bölgeye sevk edildi. Olaydan birkaç saat sonra, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Moskova’da gazetecilere verdiği demeçte, Putin’in Rus Ulusal Muhafız Başkanı Viktor Zolotov’a sivil kullanım için belirlenen silah türlerine ilişkin yeni düzenlemeler yapılması için özel bir emir verdiğini söyledi. . Yeni yasalar, silahlı saldırganın bu atışta kullandığı hafif silah türleri de dahil olmak üzere vatandaşların hangi silahların elinde olabileceğini belirleyecek.

Putin ayrıca hükümete kurbanlara ve ailelerine yardım etme talimatı verdi. Rus yetkililer, mağdurların ailelerine 1 milyon ruble (kabaca 13.500 $) ödeyeceklerini ve yaralılara 200.000-400.000 ruble vereceğine söz verdi. Bölge içişleri bakanı, saldırının tutuklanan 19 yaşındaki bir tetikçi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Daha önceki raporlar en az iki saldırgan olduğunu söylüyordu. Basında çıkan haberlerde şüphelinin İlnaz Galyaviyev olduğu belirtildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, Galyaviyev yakınlardaki bir işletme okuluna, Tataristan Yönetim Üniversitesi’ne kaydoldu, ancak düşük akademik performans nedeniyle bir ay önce okuldan atıldı. Tataristan’daki yetkililer bölgedeki tüm silah sahiplerinin kontrol edilmesini emretti. Tataristan hükümeti 12 Mayıs’ı yas günü ilan etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.