islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5691
EURO
34,6848
ALTIN
2.523,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

D. İ. BAŞKANI ALİ ERBAŞ’IN FAİZLE İLGİLİ KONUŞMASI

D. İ. BAŞKANI ALİ ERBAŞ’IN FAİZLE İLGİLİ KONUŞMASI

Mümin olmak, Yüce dinimizin emirleri ve yasaklarına uyarak ahireti dünya hayatına tercih etmektir.

Ahireti tercih ise batıl düzenler ve zalimlerden  oluşan Tağut’ların egemenliğine karşı çıkmayı ve  İslâmî ölçülerimiz çizgisinde dünya hayatını önemsemeyi gerektirir. Ama bir türlü dengeyi kuramadık. Dünyacı oluverdik de  korkuyu putlaştırdık. Makamlarımıza tapar olduk. Eleştiriden/karşıtlarımızın yermesinden  ürperir ve haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytanlardan olduk. Oysaki Peygamberimizin ifadesiyle Cennet yolu olan  “cihadın en faziletlisi zalim sistemler ve kişilere karşı hakkı haykırmaktır.

Diyanet Anayasal Kuruluştur

Diyanet İşleri Başkanlığı İslâm’ın yönetici kurallarına   kapalı olan Anayasal bir kuruluştur. Başkan dahil  üst yöneticilerini siyasî iktidarlar belirler. Ne var ki  bu durum Diyanet üst yönetimine  tayin edilen insanlardan Rabbimizin Kur’ânî buyruğu olan “Hayra çağrı, Marûf’u Emir ve Münker’den men” görevini düşürmez? Elbette ki düşürmez. (A.İmran 3/104)

(Hayır iyi, güzel, doğru ve faydalı olan her şeydir. Marûf İslâm Dini’nin, ortak aklın ve ilmin gerektirdikleridir. Münker ise İslam’ın, ortak aklın ve bilimin red ettikleridir.)

Böyle iken  Diyanet üst yönetimleri  kendilerini savunmaktan geri durmadı ama İslâm’ı koruyup savunmada hassasiyet gösteremedi. Onların yüreksizliği vaazlara ve hutbelere de yansıdı.

Duyarsızlığa alıştırıldığımız için Ali Erbaştan da bir şey beklemiyorduk. Ama kendisinde bir hayatiyet belirtisi görmeye başladık. Faiz konusundaki çıkışlarıyla takdirlerimizi kazandı ve dualarımızı aldı.

İl müftülerimizin dinledikleri Cumhurbaşkanımızın konuşmaları sırası ve sonrasında yaptıkları gibi alkışlarla değil ama Tesbih, Hamd  ve Tekbir ile karşıladığımız son konuşmalarından birinde Ali Erbaş hocamız  şöyle der:

Eskiden insanlar karanlıklar içerisindeydi. Her taraf cehalet ile dolmuştu, putlar ile dolmuştu. İnsanlar pazarlarda köle olarak satılıyordu. Faiz, tefecilik almış başını gidiyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, kabile savaşları ve ırkçılık vardı. Bunların hangisi şimdi yok. Irkçılık mı yok, ırkçılıktan dolayı savaşlar mı yok? Var, hatta örgütler kurduruluyor o örgütlerle savaşlar yaptırılıyor.

Faiz mi yok, faizcilik mi yok? Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor, sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar harama, haramla iştigal ettiriliyor“.

İstanbul Hava Alanın Açılışında  Beraberdik

İstanbul Hava Alanı’nın  açılışında Ali Erbaş hocamızla beraberdik. Şikâyetlerimi ve beklentilerimi dile getirdim, faiz yanı sıra mesela   tesettür, zina, eşcinsellik ve af ve tazminat seçenekli ölüm cezası ile ilgili  tek bir hutbe bile okutulamayışından yakındım. Bu konuların gelecek yılın hutbe programına  alındığını beyanla heyecanını duyduğu  bazı    projelerin de  müjdesini verdi.

İnsanların katında değil ama Yaratan’ın katında büyümeyi amaç edinecek insanların insanlar katında da büyüyeceğini dile getirerek çizgisini korumasını rica ettim.

Rabbim cümlemizi razı olacağı amellere muvaffak kılsın.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.