islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

DAEŞ terörünün başı İstanbul’da yakalandı

İdlib yakınlarında Trump yönetimi tarafından öldürülen DAEŞ örgütü elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin en yakını bilinen, örgütün sözde askeri kanat sorumlusu DAEŞ teröristi, Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği ortak operasyonla İstanbul Ataşehir’de yakalandı.

DAEŞ terörünün başı İstanbul’da yakalandı

İdlib yakınlarında Trump yönetimi tarafından öldürülen DAEŞ örgütü elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin en yakını bilinen, örgütün sözde askeri kanat sorumlusu DAEŞ teröristi, Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği ortak operasyonla İstanbul Ataşehir’de yakalandı.

Mirat Haber Ajansı

Suriye’de İdlib yakınlarında gizli bir merkezde 2 yıl önce Trump yönetimi tarafından bir operasyonla öldürüldüğü bildirilen DAEŞ örgütü elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin en yakınlarından biri olarak bilinen, örgütün sözde askeri kanat sorumlusu, Afganistan uyruku Tacik etnik kökenli DAEŞ teröristi, Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği ortak operasyonla İstanbul Ataşehir’de yakalandı. Terör elemanının Ebubekir Bağdadi’yi Irak’tan Suriye’ye kaçıran isim olduğu da belirtilmekte.

Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütteki dağılma ardından ortadan kaybolan DAEŞ sözde ‘Askeri Yapılanma ve Silahlı Eğitim Emiri’nin, sahte pasaport ve kimlikle İstanbul’a kadar geldiğini belirlemesi ardından MİT ve terörle mücadele şubesi ekiplerince Ataşehir’de bir operasyon düzenlendi. Operasyon Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşti ancak MİT konuyu Pazar gününe kadar kamuoyuna açıklamadı. Gözaltına alınan terörist, Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgulandı. Terörist zanlısı savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kapanma öncesi son gün evden çıktı, kıskıvrak yakalandı

İstanbul Ataşehir’de saklandığı ev, güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından günlerce izlemeye alınırken, Türkiye’de kimlerle irtibat kurduğu takibe alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine konu aktarılarak ortak operasyon planlandı. MİT’in aktardığı bilgiler ışığında harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, şüpheliye operasyon için hazırlık yaptı. Evde herhangi bir patlayıcı olma ihtimali göz önünde bulundurularak, teröristin dışarıya çıkması beklendi. 28 Nisan akşamı DAEŞ zanlısı evden çıktığı anda baskın düzenlendi.

İnfaz kılıcıyla fotoğrafı çıktı

Yakalandığında üzerinde başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik ve pasaport çıkan örgüt üyesinin, o tarihlerde hem Bağdadi’nin en yakınındaki isim olduğu, hem de Suriye’de örgütün sözde ‘Askeri Emir’ seviyesinde IŞİD üyelerine silahlı eğitim verdiği saptandı. Rakka başta olmak üzere, Deyrizor ve Humus gibi bölgelerde uzunca süre örgüt saflarında faaliyet gösteren Afganistanlı teröristin, kırsal ve şehir yapılanmalarındaki IŞİD kadrolarına silahlı eğitim verdiği aktarıldı. Zanlının savaş bölgelerinde gerçekleştirilen infazlarda sıkça rastlanan kılıçla fotoğrafı da bulundu.

Bağdadi'nin sağ kolu İstanbul'da yakalandı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.