islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

DAEŞ Üniversite Teröründe Kurban Sayısı Artıyor

DAEŞ Üniversite Teröründe Kurban Sayısı Artıyor

Mirat Haber Ajansı

Afgan hükümet kaynaklarının Salı günü yaptığı açıklamada, öğrencilerin saldırıyı protesto ettiği ve ülkenin bir gün yas tutttuğu Kabil Üniversitesi’ne düzenlenen saldırının neden olduğu ölü sayısı 35’e yükseldi. Kabil Üniversitesi’ne, öğrencilerin sınıflarında kan havuzları içinde bırakıldığını gören saatler süren acımasız bir eyşemde silahlı kişilerin saldırması sonucu sayısız da yaralı var. Kabil polisi, öldürülenlerin çoğunun öğrenci olduğunu söyledi. Afgan medyası, bir İran kitap sergisinin töreni sırasında çok sayıda ileri gelen kişinin açılışa katıldığını bildirdi. DAEŞ grubunun üstleniği Pazartesi günü Afganistan’ın başkentine düzenlenen saldırı, ülke çapında şiddet olaylarının artmasıyla gerçekleşti. Ayrıca, başkentteki eğitim kurumu iki haftadan kısa bir süre içinde ikinci kez hedef alındı.

Hükümet ve Taliban müzakerecileri, ABD’nin birliklerini geri çekmesine ve bu btmeyen savaşı sona erdirmesine olanak sağlayacak bir barış anlaşmasına aracılık etmeye çalışmak için Katar’da bir araya gelirken, şiddet Afganistan’ı rahatsız etti. Salı günü, ülkenin ilk Başkan Yardımcısı Amrullah Salih, Taliban’ı suçlayarak iddialarını reddetti. Salih yerel basına yaptığı açıklamada iddiasını kanıtlayacak birçok kanıt olduğunu söyledi, ancak Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid bunun Salih’in ABD ile Şubat ayında bir anlaşma imzalayan silahlı grubu karalama girişimi olduğunu söyledi. Hayatta kalanlar, kampüste bir intihar bombacısının kendisini havaya uçurmasıyla saat 11.00 civarında ortaya çıkan olayın ardından korkunç sahneleri anlattı. Yetkililer, kampüs duvarlarının üzerinden kaçan yüzlerce öğrenciyi kaçıran iki silahlı kişinin ateş etmeye başladığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.