islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Milano Belediye Başkanı İslamdüşmanı Köle Tüccarını Savundu

Milano Belediye Başkanı İslamdüşmanı Köle Tüccarını Savundu

Mirat Haber Ajansı

Avrupa çapında ırkçı sömürgecilerin ve köle tüccarlarının hatırasına yapılan anıtlar üzerindeki tartışmalar “Siyahların Canı Değerlidir” hareketiyle daha da canlandı. ABD, İngiltere, Belçika ve Fransa’dan sonra İtalya’nın sömürge ve köleleşme mirasıyla yüzleşme sırası geldiyse de Milano belediye başkanı Giuseppe Sala, ırkçı ve İslamdüşmanı bir İtalyan gazeteci olan Indro Montanelli’nin heykelini halka açık bir parktan çıkarma çağrılarını reddetti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da aynı şekilde herhangi bir sömürge dönemi ırkçı heykelini indirmeyi reddetmişti.

Montanelli, İtalya’nın 1930’larda sömürge işgali sırasında karısı olması için 12 yaşındaki Eritreli bir Müslüman kızı satın almakla övünüyordu. Başlangıçta inançlı bir faşist olan Montanelli daha sonra Mussolini’den uzaklaştı. 1944’te müttefiklerin kazanması kesinleşince taraf değiştirmiş, ama İtalya’yı işgal eden Naziler tarafından tutuklanmış ama bir kardinalin müdahalesi sayesinde infazdan kurtulmuştu. Montanelli 2001 yılında 92 yaşında öldü. Faşizm, savaş, savaş sonrası yeniden yapılanma ve yolsuzlukla mücadele skandalları süreçleri içinde çağdaş İtalya’nın hikayesini yazdığı için ünlendi. Belediye Başkanı Giuseppe Sala, Indro Montanelli’nin 12 yaşında çocuğu babasından satın alıp ırzına geçtiğin, gururla itiraf etmesini öğrendiğinde şaşkına döndüğünü belirtse de hayatların şartlar dahilinde ele alınması gerektiğini söyledi. Bu nedenle Montanelli heykelinin kalması gerektiğine inanıyor çünkü kendisine göre o harika bir gazeteci.

Adını taşıyan bir Milano parkı içindeki Montanelli heykeli, İtalya’nın “Siyahların Canı Değerlidir” protestolarında bir odak noktası oldu. Evlilik için çocukları parayla satın almanın yanı sıra, Montanelli faşist rejimin sömürge yönetimi sırasında 100 Eritreli Müslüman köleden oluşan bir tabur düzenledi. Hafta sonu protestocular heykeli kırmızı boyayla kapladılar ve tabanına “ırkçı” diye grafitiler yazdılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.