islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4862
EURO
34,9409
ALTIN
2.435,20
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DAEŞ’li ve Alman Eşi Frankfurt’ta Yargılanıyor

DAEŞ’li ve Alman Eşi Frankfurt’ta Yargılanıyor
27 Nisan 2020 11:57
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

DAEŞ üyesi Iraklı bir adam, Yezidi dini azınlığı yok etme çabasının bir parçası olduğu iddiasıyla Frankfurt’ta Alman mahkemelerince yargılanıyor. Savcılık toplu katliam suçlamasının yanısıra, köle olarak satın aldığı beş yaşındaki bir Yezidi kızı sıcak güneşte zincirleyerek susuzluktan ölümüne neden olduğunu iddia ediyor. Soyadı Alman gizlilik yasalarına uygun olarak verilmeyen 27 yaşındaki Taha El-C, soykırım, cinayet, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlardan suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya.

El-C, geçen Mayıs ayında Yunanistan’da tutuklanmış ve Ekim ayında Almanya’ya gönderilmişti. İddianameye göre, 2013-2019 yılları arasında Suriye, Irak ve Türkiye’de faaliyet yaparak DAEŞ’in aktif bir üyesiydi. El-C’nin 28 yaşındaki Alman eşi Jennifer W adlı DAEŞ unsuru da geçen Nisan ayından bu yana cinayet, savaş suçları ve terör örgütüne üyelik suçlamasıyla ayrıca yargılanıyor. Savcılığa göre öldürülen Yazidi kızının annesi, W’nin duruşmasında tanıklık etti ve aynı zamanda Kocası El-C aleyhinde 27 Nisan’da başlaması planlan yargılamanın duruşmasında tanık olarak görülmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.